BARÇA
Esports Barça 02/09/2012

El Barça supera el València amb un gol d'Adriano (1-0) i segueix líder i invicte a la Lliga

Els de Tito Vilanova han dominat el matx, han tingut la possessió i han gaudit de les millors ocasions, però la mala sort i Diego Alves han evitat els gols

N. García
Els jugadors del Barça celebren el gol que ha marcat Adriano

BarcelonaEl Barça ha aconseguit un triomf contra el València i se situa líder en solitari de la Lliga, ja que és l'únic dels 20 equips de Primera Divisió que ha guanyat els tres primers partits. Els de Tito Vilanova –que ha hagut de veure el partit des de la llotja i ha complert el primer partit de sanció– han superat els valencians amb un solitari gol d'Adriano, tot i que han gaudit de moltíssimes ocasions per ampliar el marcador.

Els blaugranes han començat el partit fent llargues possessions, però els ha costat arribar amb perill. El València ha provat sort amb un xut de Soldado que ha marxat desviat després d'un bon control (min 10). 8 minuts més tard, era Messi qui posava a prova el porter visitant amb una rematada de cap que Diego Alves ha refusat.

Amb el Barça abocat a l'atac ha arribat el primer gol dels de Tito Vilanova. Xavi ha servit un córner en curt cap a Messi i l'argentí l'ha deixat a Adriano. El defensa ha fet un bon control i, tot sol, s'ha inventat un xut que ha anat a l'escaire de la porteria de Diego Alves (min 22). Cesc podria haver fet el segon del Barça, però ha topat amb el pal quan es trobava sol davant la porteria després d'una passada de Messi (min 25). Alves, Messi i novament Adriano també han tingut les seves opcions abans del descans.

Després del descans, el València ha intentat cercar l'empat. Un xut de Jonas ha rebotat en el cos de Piqué (min 46) i al minut 59, l'àrbitre ha anul·lat un gol de Víctor Ruiz als valencians per fora de joc. Adriano, molt actiu, ha intentat ampliar distàncies (min 61). Xavi, amb una gran jugada de qualitat que ha aixecat el públic del Camp Nou, i Messi, que ha fet grans jugades però que no ha trobat espais per fer la rematada final –el València s'ha aculat al darrere–, han gaudit també d'ocasions en la segona part.

El València ha pressionat amb més intensitat a la recerca del gol que els faria endur-se un punt del Camp Nou. En els darrers cinc minuts, els valencians han creat perill amb dos córners, però els blaugranes han pogut evitar l'empat.

BARÇA 1

VALÈNCIA 0

Barça: Valdés; Alves (Jordi Alba 46'), Piqué, Mascherano, Adriano; Xavi, Song, Cesc (Iniesta 63'); Alexis (Busquets 86'), Messi i Pedro.

València: Alves; Pereira, Rami, Víctor Ruiz, Cissokho; Albelda (Gago 76'), Tino Costa; Feghouli (Valdez 81'), Jonas, Guardado (Viera 76'); i Soldado.

Gol: 1-0 (22') Adriano.

Àrbitre: Pérez Lasa (Col·legi Basc). Targetes grogues: a Piqué (12'), Guardado (28'), Albelda (64'), Rami (87').