Barça
Esports Barça 08/04/2011

Guardiola: "Prefereixo passar-me d'exagerat" i "El de l'Almeria és un partit perillós"

El tècnic del Barça avisa del risc del partit contra l'Almeria entre d'altres coses perquè el cos tècnic no té referències de com jugarà el nou Almeria d'Olabe, de qui "no tenim estratègia, de qui no sabem què faran en atac i què en defensa"

Natalia Arroyo
3 min
Josep Guardiola, camí d'una roda de premsa.

BarcelonaPep Guardiola ha començat la roda de premsa parlant de l'Almeria i del factor del nou entrenador, Olabe, de qui no tenen referències. "No he vist cap partit d'ell, no sabem quina és la seva filosofia. No tenim res sobre estratègia, de què faran en atac i què en defensa, com jugaran. Anirem amb retard i ho veurem sobre la marxa durant el partit".

És un partit vital, diu Guardiola: "Hi ha tres punts que no ens podem deixar i són els de demà. Ens permetria mantenir aquesta distància. Aquests partits són els que més respecte em fan, perquè tenen nou entrenador, amb un entusiasme renovat, i s'hi juguen molt".

I, seguint amb el discurs d'alertar del risc de rebre un rival com l'Almeria, posa l'exemple de la setmana passada amb l'Sporting i el Madrid. "Val més ser prudent, respectar el contrari i competir bé. Ningú esperava que l'Sporting guanyés al Bernabéu i avui estiguéssim a vuit punts. També pot passar, aquest cap de setmana, que l'Almeria sorprengui al Camp Nou. Pot passar".

Posant l'exemple del Schalke a la Champions, que està a punt d'eliminar l'Inter, el campió d'Europa, dels quarts de final, ha avisat que "tots els rivals tenen coses bones" i que l'Almeria posarà les coses difícils al Barça. "Prefereixo passar-me d'exagerat", diu. Serà especialment important evitar els contraatacs dels ràpids davanters del conjunt andalús. "El 99,9% dels equips ens juguen a l'espai, a la nostra esquena. Fa tres anys que ens juguen així i ho acceptem. Quan un equip decideix atacar, hi ha el risc del contracop", ha reflexionat.

Les baixes i els centrals

"Hi ha dos jugadors que no hi són (Abidal i Puyol), però ja ho sabem, que no hi seran. Haurem d'atacar millor i evitar pèrdues de pilota innecessàries per minimitzar els riscos. Però ens en sortirem. Tinc Fontàs i Bartra, si em cal fer-los servir, i Gaby, que fins a finals d'any ens ajudarà molt". I ha afegit que no sempre s'encaixen ocasions, com les sis del Xakhtar, perquè l'equip faci res malament. "També juguen els contraris i són bons".

La setmana tensa

Sobre els darreres dies i la recent polèmica amb la reacció de Guardiola amb TV3, el tècnic s'ha explicat: "El meu to és el que és i, de vegades, es pot malinterpretar. I l'utilitzo com em convé, segons mereix el mitjà, però vaig respondre totes les preguntes, també al Jordi (de TV3). Jo també puc tenir dies més bons o més dolents".

I, en aquest sentit, creu que cal tenir present que hi haurà dues aficions de "20.000 persones en un estadi" i potser l'ambient s'està escalfant en excés de cara a la final de Copa del Rei. "Només jugarem un partit de futbol", recorda, i assumeix el seu paper com a "refrigerador", capaç de calmar l'ambient.

Puyol

"Encara no està. Fa dues passes endavant, mig enrere. No és una lesió senzilla, ja ho sabíem. S'ha de tenir paciència". Guardiola s'ha mostrat comprensiu amb el temps que està necessitant el capità. "Els serveis mèdics estan fent tot i més per recuperar-lo, però de vegades aquestes lesions es compliquen i el cos no va".

Reial Madrid

"Al Bernabéu no pots anar mai a jugar de broma. No importa la distància de punts que tinguis, s'ha d'anar sempre a competir". I ha evitat parlar dels possibles quatre enfrontaments amb el Reial Madrid. "Veurem com afrontem els partits, anirem un a un".

Campanya d'Assistència Sanitària

"Els jugadors, i els conec força, tenen molt de respecte cap als rivals i més al Reial Madrid. Les coses que siguin responsabilitat nostra, pregunteu-nos-les. Però això de la campanya és cosa de l'empresa de màrqueting. No nostra".

Targetes

Guardiola s'ha mostrat comprensiu amb les reaccions de Madrid i el fet que tot s'interpreti en clau polèmica, com intenta Mourinho amb les targetes que força el Barça. "Que acusin el comitè, no a nosaltres, nosaltres no arbitrem. No som els responsables de treure les targetes o xiular els penals. A nosaltres ens diuen l'hora del partit, hi anem i el juguem, i llestos".

Sequera dels golejadors

"Estem contents que en Gerard porti dos gols consecutius i l'Iniesta estigui fent la seva temporada més golejadora. Estem tranquils perquè els nostres davanters ja saben fer gols i en faran aviat".

stats