Barça
Esports Barça 17/09/2011

Guardiola: "Hem aconseguit que la gent s'ho passi bé i em quedo amb això"

El tècnic del Barça ha negat estar enfadat o tenir més ganes de derrotar l'Osasuna per les crítiques rebudes després dels dos empats i ha lloat el joc de l'equip, el plantejament de Mendilíbar i l'aportació de Cesc i Alves

Natalia Arroyo
2 min
Guardiola dóna instruccions als seus jugadors.

BarcelonaDesprés de golejar l'Osasuna, el tècnic blaugrana ha afirmat que l'equip ha fet "un bon partit": "Hem aconseguit que durant 90 minuts la gent s'ho hagi passat bé. Em quedo amb això. És com quan vas al teatre, al cinema o a un bon restaurant. I avui la gent ha gaudit molt a l'estadi i des de casa". Guardiola no creu que el joc de l'equip hagi canviat gaire entre el partit a Anoeta, contra el Milan i el d'avui al Camp Nou i ha negat estar enfadat o amb més ganes que altres dies per guanyar.

Per a Guardiola "no hi ha debat" sobre el joc del seu equip malgrat els resultats. "El dia que no juguem bé, us ho diré. No sempre es pot guanyar o jugar bé i s'ha d'acceptar amb naturalitat. Però de moment no tinc cap queixa dels meus jugadors".

Innovar tàcticament

Pep Guardiola ha explicat algunes de les intencions que tenia en la confecció de l'alineació d'avui. "M'he guiat en les anteriors vegades que ens hem enfrontat al Mendilíbar. Sempre havíem tingut problemes en la sortida de pilota i ho hem fet diferent a com ho fem normalment", ha explicat, lloant "la valentia" del tècnic de l'Osasuna. "Aprenc molt d'ells. L'única diferència és que jo sóc al Barça, però ell ho farà bé quan tingui un equip gran".

Guardiola ha deixat clar que està canviant els plantejaments tàctics d'altres temporades perquè els rivals ja els coneixen i cal "buscar alternatives". "Ho seguirem fent durant tota la temporada amb l'objectiu d'atacar sempre millor". També ha comentat l'opció de fer jugar Alves d'extrem en més ocasions durant les setmanes que Alexis estigui de baixa. "Sempre he pensat que el Dani té vocació ofensiva. Ho penso quan actua de lateral per l'arribada que té".

Elogis a Cesc

Quan se li ha preguntat per la ràpida adaptació de Cesc, Guardiola ha dit que té "una anarquia" que va molt bé al Barça: "Es mou per aquí i per allà i té una visió profunda molt bona. El repte serà que s'adapti bé també quan jugui en una posició més estàtica i que superi Xavi en el recorregut. No volem que els jugadors es moguin i prou. S'han de moure amb sentit, en funció dels companys".

stats