Barça
Esports Barça 09/09/2011

Guardiola: "El club és centenari i em sobreviurà"

El tècnic del Barça repeteix que ell només intenta "fer la feina el millor possible" i que la seva sort com a entrenador "és tenir els grans jugadors" que té

Natalia Arroyo
2 min
Pep Guardiola.

BarcelonaPep Guardiola ha comparegut en roda de premsa després de rebre ahir la Medalla d'Or del Parlament de Catalunya i ha volgut calmar els ànims dels socis barcelonistes i dels periodistes assegurant que el club no depèn d'ell. "La velocitat de la informació, ara, ens fa perdre la perspectiva de les coses. Hem guanyat molt els últims anys, sí, però aquest club és centenari. No ho oblidem. Quan jo no hi sigui, vindrà algú altre, podeu estar tranquils".

El tècnic del Barça, humil i irònic, ha recordat que no es planteja què passarà més endavant, com tampoc ha començat la seva carrera pensant en els èxits o en els premis individuals que està rebent. "Jo no vaig començar la meva carrera perquè se'm concedís aquesta medalla. Jo faig la meva professió el millor que puc i que sé. Aquesta és l'única manera d'ajudar la societat", ha dit, en la línia del discurs d'ahir al Parlament.

Lliga de merda?

Sobre la reunió de dijous a Sevilla per mirar de resoldre les diferències a la Lliga, el tècnic del Barça ha comentat que li sembla bé "que tots els presidents vulguin resoldre les seves inquietuds" però creu que parlar de lliga de merda "és una falta de respecte a tots els clubs". "I em fa pensar que tots els partits que guanyem, ho fem sense esforçar-nos. I els meus jugadors corren molt i s'entrenen molt dur per guanyar cada dia". El repte més difícil, avisa Guardiola, "és la Lliga". "Sortir cada dia a competir no és fàcil. L'any passat ja em va sorprendre el meu equip, després de la temporada dels 99 punts. Sé que dimarts ve el Milan i que treurem el millor de nosaltres mateixos. Si som capaços de no deixar de ser el que hem sigut en tots els camps, estic segur que arribarem al final de cada competició amb opció a guanyar-la".

La victòria no és eterna

A Guardiola li han preguntat si li fa por que, quan els resultats deixin de ser bons, demanin el seu cap. "Tots sabem com funciona això. Sabem que aquest món reclama rendiment, però confio a trobar el remei abans que els resultats puguin començar a ser dolents".

L'honestedat d'Abidal

També ha parlat d'Abidal i el to del discurs que el francès va fer ahir en roda de premsa: "La notícia més bona que tenim sempre és que tot està bé amb la salut d'Abidal. És un jugador gairebé insubstituïble per nosaltres. La seva lluita és un dels millors records que m'enduré de la meva estada al Barça".

Sobre la Reial Societat

"És un molt bon equip, que parteix d'un 4-3-3 com nosaltres i com el Porto a la Supercopa. Avui els he ensenyat als meus jugadors algunes de les coses que fan i els he explicat com podem guanyar-los", ha comentat.

stats