Barça
Esports Barça 01/04/2011

Guardiola: "No és tan fàcil guanyar 5-0. Tot costa molt. Jo no hauria dit el que va dir el president"

L'entrenador del Barça ha hagut de defensar les paraules del president del Barça i les ha matisat afirmant que la raó es troba "en el context solidari" en què les va dir

Redacció
2 min
Pep Guardiola, en direcció a la sala de premsa.

BarcelonaEncara couen les declaracions del president Sandro Rosell en la campanya solidària "Enviem la fam a la porra". Pep Guardiola ha hagut d'excusar el president explicant "les raons" que van motivar-lo a dir el que va dir i contextualitzant la porra del 5-0 "en una campanya en què convenia dir un resultat ampli per recollir més aliments". L'únic retret que li ha fet a Rosell, ha dit Guardiola, "és no haver fet una aposta més gran, un 60-0, perquè no hauria portat tanta cua".

Però ha assegurat que si ha de dir la seva opinió, "ho podria haver evitat". "No conec gaire el president Rosell, és una persona molt coherent, no el vull justificar, ja és prou gran i no sóc aquí per donar consells a ningú. Però tinc clar que d'això se n'aprèn i no crec que ho torni a repetir".

Guardiola ha negat estar dolgut per les declaracions, que no casen amb el discurs habitualment prudent d'ell, dels seus jugadors i de la institució, perquè, entre d'altres coses, "no és tan fàcil guanyar 5-0". "Tot costa molt i els que ocupem càrrecs com els nostres tenim la responsabilitat d'educar els joves amb valors com l'esforç i el treball. I ha posat d'exemple la derrota recent del Regal Barça, que posa tothom a lloc. L'objectiu d'un esportista és "evitar fer el ridícul" i sortir "sempre a competir, que no hi hagi lloc per al retret".

Per acabar el tema, el de Santpedor ha evitat valorar si la polèmica servirà de motivació extra per als jugadors del Reial Madrid. "Si s'han sentit ofesos, no era la nostra intenció. La trajectòria del club en aquests tres anys ens avala, sempre els hem respectat, tant en la victòria com en la derrota".

stats