Barça
Esports Barça 04/05/2012

Guardiola: "No m'agraden els comiats, només espero que la gent vingui i sigui natural. És un derbi"

El tècnic del Barça creu que "malgrat que l'equip no s'hi juga res, un derbi és un derbi", i deixa en segon terme que sigui un dia d'homenatges per a ell

Natalia Arroyo
2 min
Guardiola en roda de premsa

BarcelonaPep Guardiola no vol centrar l'atenció dissabte i, amb to tranquil, ha explicat que l'espectacle demà no ha de ser ell, sinó els jugadors. "No m'agraden els comiats", ha reconegut. "Encara que no ho vulguis, ser l'entrenador del Barça et situa en primera línia pública. Però el de demà és un partit de futbol contra el gran rival de la ciutat. Només demano a la gent que vingui al camp, perquè juguem contra l'Espanyol. Si després ens acomiadem, doncs bé. Que sigui natural". I, en el mateix sentit, ha comentat que "un derbi és un derbi". "Malgrat que no ens hi juguem res, és un partit de futbol", ha dit, desitjant que els homenatges per acomiadar-lo no desconcentrin l'equip.

"Per guanyar el Madrid s'ha de fer tot molt més que bé", ha afirmat, calmant el to més contundent de l'última roda de premsa després del partit contra el Màlaga. "Per competir contra aquest Madrid, no serveix fer les coses molt bé. S'han de fer encara millor. Ens ha faltat molt poc per aconseguir-ho. Segur que aprendrem en el futur, per seguir competint amb ells en els pròxims anys".

Irònic, Guardiola ha explicat que entén que ara s'hagin obert rumors per si té mala relació amb alguns jugadors. "Què voleu que fem, que ens abracem i ens fem petonets a la galta? Cadascú té la seva manera de ser i jo no els vull canviar la seva. Aquests jugadors són uns professionals i sempre han volgut fer-ho bé. Ho torno a dir, ha sigut una sort entrenar-los tot aquest temps".

Quan li han recordat el seu comiat com a jugador l'any 2000, amb l'estadi pràcticament buit (el contrari del que s'espera demà), ha dit: "Quan vaig marxar aleshores sentia el mateix que ara, que era el moment adequat. Si no haguéssim guanyat tant, potser m'haurien acomiadat abans. És normal que ara la felicitació sigui més generosa. Si la gent reacciona així és perquè els hem donat alguna cosa. La gent s'ho ha passat bé amb nosaltres".

Quan se li ha preguntat per Villa i la seva lesió, Guardiola ha reconegut que "la recuperació va molt bé". "Ja gairebé no té dolor i és evident que l'hem trobat a faltar. Però ell està cada dia millor i tant de bo pugui arribar a l'Eurocopa, perquè li fa il·lusió. S'està esforçant per arribar-hi i amb els preparadors i metges ha estat fent un gran treball".

"Mai he volgut fer història. En tot cas, la meva pròpia història dins aquesta professió", ha dit, quan li han preguntat per quin llegat voldria deixar. "No hem volgut ser exemple de res. No hem volgut fer bandera que som l'única manera de jugar a futbol. Som el que som perquè ens apassiona tenir la pilota i que no ens la prenguin. I entenem que aquesta és la fórmula que millor ens fa sentir".

"Una de les coses que més orgullós em fa estar és que hem tingut sempre un comportament molt respectuós", ha dit, esquivant valorar com va celebrar el Madrid el títol de Lliga a San Mamés.

Sobre el seu record més especial en un derbi, Guardiola ha mirat enrere i ha assegurat que "els derbis que es viuen més intensament són els de categories inferiors, quan ets aleví, infantil, cadet...".

stats