Barça
Esports Barça 01/04/2012

Guardiola: "L'Athletic et porta al límit i avui hem superat un repte que no han superat molts equips a Europa"

El tècnic ha elogiat l'esforç de l'Athletic, un equip "que et fa anar i venir" i que ha fet una exhibició de força després d'haver tingut només 48 hores per descansar i considera clau en la victòria "el bon treball defensiu" del Barça

Natalia Arroyo
2 min
Guardiola gesticula durant el partit contra l'Athletic al Camp Nou

BarcelonaPep Guardiola estava molt satisfet per l'exhibició dels seus homes davant l'Athletic, a qui han derrotat per 2-0. "Hem estat a l'alçada defensivament, hem jugat molt bé contra un Athletic que et fa anar i venir. Era molt important dividir i que els centrals entressin amb pilota a mig camp i Piqué i Mascherano han estat immensos. Del que ens queda de Lliga, aquest era un dels partits més complicats que teníem i hem superat un repte que no han superat molts equips forts d'Europa".

Guardiola ha elogiat l'esforç dels bascos, que no han pogut descansar després de jugar a l'Europa League contra el Schalke 04 dijous. "L'Athletic ens ha donat una lliçó. No han tingut ni 48 hores des del partit d'Alemanya i ens han exigit molt. No sé si es pot jugar amb més intensitat. Han estat impecables. Quan parlem de retrets i excuses, el partit d'avui ens serveix d'exemple que el cap i el desig pot amb tot".

Sobre Piqué, el tècnic ha dit que l'equip "l'ha trobat a faltar molt durant l'any". "Després de les lesions, ha tornat a agafar el nivell necessari". També ha elogiat el paper de Mascherano, un jugador "fonamental, un fitxatge únic que no vendria mai", i l'esforç d'Adriano després de tant de temps parat.

El tècnic del Barça considera que té molt de mèrit haver deixat l'Athletic sense haver fet gairebé cap xut contra la porteria de Valdés. "És un equip que ha esclafat el Manchester United a Europa".

Seguint amb els elogis a Marcelo Bielsa que ja va fer en la prèvia, el tècnic del Barça ha dit que és "una gran sort per a la Lliga" que el tècnic argentí estigui a la banqueta de l'Athletic i, mostra d'això, és com està gaudint l'afició de San Mamés amb el seu equip cada cap de setmana. "El que l'Athletic proposa no ho trobes en cap altre rival, té una manera molt especial de jugar, molt honesta". I avisa que la final de Copa del Rei serà "una final fantàstica" i que s'ho passa "teta" quan mira partits dels lleons a la televisió.

Guardiola no creu que el partit d'aquest vespre tingui res a veure amb el de dimarts contra el Milan en Champions. "El partit d'avui no s'assemblarà en res al del Milan. L'Athletic no t'espera darrere. Bielsa no defensa res. Són la nit i el dia, aquests dos partits".

stats