Barça

Tres pinzellades del PSV

Anàlisi tàctica del primer rival del Barça a la Champions, aquest dimarts al Camp Nou (18.55 h)

Un 4-2-3-1 de llibre que no voldrà obrir-se gaire

L’actitud protagonista que té a Holanda difícilment serà la que tindrà al Camp Nou, però el PSV vol la pilota i vol atacar. Ho fa des d’un 4-2-3-1 obvi, amb De Jong com a referència a dalt, i Pereiro coordinant els viatges cap a dins dels extrems (Lozano, Bergwijn o Malen). Aquest dimarts, però, hauria d'assumir un paper menys actiu. Més d'espera.

Alternen pressions altes amb replegaments i de vegades –pel ritme a l'Eredivise– s’esquerden entre els pivots i els atacants. 

En bloc més baix, un possible forat serà el que es generi en la zona de Messi si les peces de dalt no completen el seu retorn defensiu.

Més incisius per l’esquerra

La sortida de pilota del PSV és tranquil·la, amb Hendrix i Rosario demanant la majoria de pilotes al peu i al davant de la pressió.

Per la dreta tenen pitjors mecanismes de combinació, perquè ni Schwaab ni Rosario troben la manera d'acostar-se a Dumfries quan es deplega.

És per l’esquerra, amb les conduccions de Viergever i les pujades del gallec Angeliño, per on més percudeixen. De fet, sovint ho potencien amb una estructura asimètrica, amb Dumfries en posició baixa i Angeliño tirat endavant.

Quan l’acció arriba a banda en profunditat, tenen potencial per omplir l’àrea i bons peus per fer centrada.

Un cap i un correcamins en transició ofensiva

A priori i per iniciativa d’un Barça en actitud de local, el que més potenciarà el PSV seran els contraatacs.

Van Bommel podria despenjar a consciència el Chucky Lozano, líquid en les transicions, per arrencar a córrer a cada recuperació.

El PSV bloquejarà el joc per dins blaugrana i buscarà passada llarga (i aquí, la connexió mexicana amb Erick Gutiérrez pot ser letal, d'inici o com a revulsiu amb el partit ja rodat).

També tindrà el recurs del cap de De Jong per despenjar pilotes i emprenyar els centrals.