Barça
Esports Barça 08/01/2013

La premsa internacional, als peus de Leo Messi

Els diaris d'arreu del món elogien un futbolista que consideren únic, fins i tot per triar vestuari. A l'Argentina, de fet, el diari 'Olé' interpreta com un gest d'ambició la seva voluntat d'innovar amb les americanes

Natalia Arroyo
2 min
La portada del diari 'Olé'

BarcelonaLa quarta Pilota d'Or aconseguida per Leo Messi a Zuric ha tornat a situar el crac argentí a primera línia mediàtica. El blaugrana ocupa les portades dels principals diaris esportius del món i és, a més, una de les notícies més destacades de la premsa generalista, que es rendeix també als peus de l'astre de Rosario.

A l'Argentina treuen pit del seu crac. "Americana si vol guanyar", titula el diari 'Olé', que fins i tot s'atreveix a comparar el puntets blancs del vestit de Dolce&Gabbana de Messi amb una americana que també va vestir Maradona fa anys. El diari 'Clarín' assegura que "és el millor del món per quarta vegada" i que és el rei. El diari 'La Nación' obre amb un contundent "L'or del món és de Leo Messi" i 'La Razón' hi posa preu: "En val quatre".

A Portugal no poden amagar que la victòria de Messi implica, altre cop, la derrota de Cristiano Ronaldo. El 'Correio da Manha', de fet, obre en portada amb una fotografia del crac del Reial Madrid per dir que "torna a perdre una Pilota d'Or". La premsa esportiva, com 'A Bola' o 'O Jogo', opten per ignorar el guardó i relegar-lo a uns baixos més que discrets.

En general, la premsa esportiva de capçalera dóna protagonisme a Messi i destaca que hagi superat altres llegendes del món del futbol amb només 25 anys. El diari 'L'Équipe', per exemple, dedica la part superior de la seva portada a un senzill "Messi, dins la història". La 'Gazzetta dello Sport' defineix la fita de Messi com un "pòquer històric" i li dedica la foto de portada, acompanyada dels altres tres guardons que va recollir el 2009, 2010 i 2011. A més, en pàgines interiors assegura que "No n'hi ha cap altre com ell".

Als Estats Units, la premsa en anglès passa per alt la fita del futbolista, conscients que el 'soccer' té poca tirada entre els seus lectors. En la versió 'online' del 'The New York Times', per exemple, hi apareix un fred "Messi, nomenat millor jugador FIFA 2012". Ni tan sols el fet que dues peces de la seva selecció, or olímpic als Jocs Olímpics de Londres 2012, aconseguissin el guardó (Abby Wambach i Pia Sundhage), ha fet que es parlés de la gala de Zuric. Diari llatins com 'El Nuevo Herald', a Florida, però, sí que reserven un forat de la seva informació sobre esports més populars com el futbol americà, el bàsquet o el beisbol per destacar la quarta Pilota guanyada per l'argentí, juntament amb l'èxit d'Abby Wambach en categoria femenina.

stats