Barça
Esports Barça 25/04/2012

La premsa xinesa lloa un Chelsea "heroic" i diu que "l'era de Xavi s'ha acabat"

Els principals mitjans de comunicació de la Xina, sobretot a través de les seves edicions digitals, centren en el migcampista de Terrassa, Leo Messi i en el tècnic les crítiques a l'eliminació contra el Chelsea

Ara
2 min
La web del diari xinès 'Titan'

PequínLa premsa xinesa no ha tingut pietat avui amb el Barça després de la seva derrota en les semifinals de la Lliga de Campions contra el Chelsea, carregant sobretot contra Guardiola i Xavi i elogiant l'"heroïcitat defensiva" del club anglès, amb Fernando Torres com a gran destacat.

Titan, principal diari esportiu de Pequín, carrega contra Xavi, acusant-lo de "no aportar en el procés d'atac i no ser capaç de dominar el partit", arribant a la conclusió que "potser l'era de Xavi ha acabat" i lamentant que potser la seva retirada arribi aviat sense una merecuda Pilota d'Or.

La publicació també critica Guardiola per posar la seva confiança en joves del planter com Tello i en altres canvis dictats pel tècnic culer, que en opinió del diari van ser "un suïcidi".

Sohu.com, una de les webs informatives més populars de la Xina, és igualment dura amb Guardiola, assenyalant que "el problema de base és la seva insistència en el 3-4-3" i aprofundint en els retrets a Xavi, per a qui l'edat, en opinió del portal, "és un problema".

L'altra gran font d'informació dels internautes xinesos, Sina.com, assegura que el partit "va ser el fracàs més greu de la vida professional de Messi" i també destaca que "per fi ha arribat la gran oportunitat de Torres".

La premsa oficial evita, en canvi, les crítiques al Barça, un equip que a la Xina té molts aficionats, i prefereix elogiar el Chelsea per una victòria que tots van coincidir a qualificar d'"heroïcitat". "El Barça va controlar el joc, però li va faltar ritme per marcar un tercer gol i va ser castigat per alguns errors defensius", assenyala l'agència estatal Xinhua, que destacar l'"heroica acció defensiva" de l'equip londinenc.

En disputar el partit en hores de matinada per als xinesos, molts diaris en paper no comenten el partit, però edicions web de diaris com el 'China Daily' saluda als "herois" del Chelsea, elogiant l'emoció del partit i destacant l'inusual fet que Messi fallés un penal.

stats