BARÇA
Esports Barça 04/02/2015

El president de la LFP defensa Bartomeu: "Jo també estic imputat i no he dimitit, ell tampoc hi està obligat"

Javier Tebas assegura que ha llegit la interlocutòria en què s'imputa Bartomeu i diu que "hi ha errors jurídics" i Miguel Cardenal, president del CSD, no entra a valorar "si Bartomeu ha de demanar disculpes"

Ara
1 min
Miguel Cardenal i Javier Tebas / EFE

BarcelonaJavier Tebas, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) ha defensat aquest dimecres el president del Barça, Josep Maria Bartomeu, després que aquest hagi estat imputat pel jutge Ruz en el cas Neymar.

"He llegit la interlocutòria i pel que fa a la imputació de Bartomeu hi ha errors jurídics. Es refereix a l'IRPF del 2014 i aquest es pot ingressar fins al 31 de gener de 2015. No és normal que en quatre dies ja estigui imputat", ha dit Tebas al Col·legi d'Advocats de Madrid, on ha intervingut en unes jornades sobre joc net i integritat en el futbol professional.

Tebas ha defensat que Bartomeu vulgui seguir sent president del Barça: "Jo també estic imputat i no he dimitit, així que ell tampoc està obligat a dimitir", ha sentenciat. El president de la LFP està imputat en un cas en què està acusat d'estafa i apropiació indeguda.

"És un tema fiscal molt discutible i crec que Bartomeu pot tenir raó", ha afegit Tebas, que ha assegurat que parlava "com a jurista". "Parlo d'aquest cas, de Bartomeu, no del de Rosell, i crec que pot tenir raó el Barça, però en el món penal poden aparèixer noves proves i per això mai se sap", ha explicat el president de la LFP.

Cardenal demana "respecte a l'acció de la justícia i dels tribunals"

També s'ha referit a aquest tema Miguel Cardenal, president del Consell Superior d'Esports, que ha participat amb Tebas en aquest acte. Cardenal ha demanat "respecte a l'acció de la justícia i dels tribunals". "No valoro si Bartomeu ha de demanar disculpes. Només repeteixo que la justícia té les màximes garanties i independència", ha dit Cardenal.

stats