Classificació Mundial 2014
Esports Barça 26/03/2013

L'Argentina de Leo Messi buscarà contra Bolívia deixar pràcticament segellada la classificació per al Mundial 2014

El blaugrana, amb 32 gols, pot igualar aquest dimarts a la nit (21h/Esport3) a Maradona (34) en la taula dels màxims golejadors de la història de la selecció argentina

Ara
2 min

BarcelonaL'Argentina de Leo Messi juga aquest nit (21h/Esport3) contra Bolívia amb la intenció de deixar pràcticament segellada la classificació per al Mundial 2014. L'enfrontament es jugarà a l'estadi Hernando Siles, de La Paz, a 3.650 metres per sobre del nivell del mar. L'altre blaugrana, Javier Mascherano, podria descansar ja que s'espera que Alejandro Sabella, seleccionador argentí, faci rotacions en l'onze inicial.

La selecció argentina lidera la classificació de les eliminatòries del Mundial 2014, i tot i que una victòria no li asseguraria matemàticament el bitllet a Brasil, si que li permetria superar al cinquè classificat, com a mínim, en 13 punts a falta que se'n juguin 15.

Amb el Brasil ja classificat automàticament -per ser l'organitzador- per al Mundial 2014, les altres nou seleccions sud-americanes es disputen les quatre places que donen accés directa a aquesta cita, mentre que el cinquè jugarà una eliminatòria de repesca contra la selecció de l'Àsia que també li toqui disputar aquesta eliminatòria.

Messi podria igualar Maradona

A més, el partit podria servir perquè el crac blaugrana igualés a Diego Armando Maradona en la taula dels màxims golejadors de la història de la selecció argentina. Tot i tenir només 25 anys, Messi ja porta 32 gols en els 78 partits que ha disputat amb l'Argentina, i té a només dues dianes al Pelusa, qui va marcar 34 gols en les 91 vegades que va vestir la samarreta de l'albiceleste. En cas que el superés, igualaria a Hernán Crespo, que va marcar 35 en els 64 partits que va jugar.Més lluny encara li queda Batistuta, que és el màxim realitzador de la història de la selecció, amb 56 gols en 78 partits.

Cambra hiperbàrica per combatre l'altitud

La selecció argentina ha decidit recórrer a una cambra hiperbàrica per preparar el partit que es disputarà a 3.650 metres sobre el nivell del mar. D'aquesta manera, Alejandro Sabella ha volgut que els seus jugadors es facin una idea de la sensació d'asfíxia que tindran durant el partit. I és que l'albiceleste encara recorda l'última visita a aquest mateix escenari, ja que va perdre 6-1 i va estar a punt de quedar-se fora del Mundial de Sud-Àfrica 2010. Després d'aquell enfrontament, Leo Messi va dir que era "impossible" jugar en aquelles condicions.

Alineacions probables

Bolívia: Sergio Galarza; Edward Zenteno, Ronald Raldes, Luis Gutiérrez; Diego Bejarano, Rudy Cardozo, Alejandro Chumacero, Walter Veizaga, Jair Torrico; Carlos Saucedo i Juan Carlos Arce. Seleccionador: Xabier Azkargorta.

Argentina: Sergio Romero; Gino Peruzzi, Ezequiel Garay, Federico Fernández, José Basanta, Clemente Rodríguez; Leonardo Ponzio, Ever Banega, Pablo Guiñazú; Lionel Messi i Rodrigo Palacio. Seleccionador: Alejandro Sabella.

Àrbitre: Enrique Osses (xilè)

Estadi: Hernando Siles, de La Paz, situat a 3.650 metres per sobre del mar, i amb capacitat per a 40.000 aficionats.

Hora: 21h (hora catalana) / Esport3

stats