Classificació Mundial 2014
Esports Barça 22/03/2013

Xile i Perú es juguen el seu futur en el clàssic del Pacífic

Totes dues seleccions necessiten urgentment una victòria que les permeti no despenjar-se de les posicions que donen accés al Mundial de Brasil 2014

Efe
2 min
Alexis salvant l'entrada d'un jugador egipci

LimaAmb la urgència de guanyar els tres punts, les seleccions de Perú i Xile s'enfronten la nit de divendres a dissabte a les 03:10 de la matinada (hora catalana), a Lima, en una nova edició del Clàssic del Pacífic que permetrà definir, en gran part, les aspiracions d'ambdues seleccions en el camí cap al Mundial de Brasil 2014.

El blaugrana Alexis Sánchez intentarà deixar enrere la mala ratxa que també arrossega amb la selecció, i poder ajudar, així, a un combinat xilè que necessita urgentment el triomf per tal d'apropar-se a les places que donen accés al Mundial.

Jorge Sampaoli, seleccionador de Xile, ha anunciat que jugarà amb un 4-3-3 flexible, que pot transformar-se en un 3-4-3 amb l'avançament per l'esquerra d'Eugenio Mena, que pot convertir-se en un atacant més.

Xile no tindrà un mitjapunta clàssic, ja que té la baixa per lesió de Jorge Valdivia. El barcelonista Alexis Sánchez serà el davanter centre, i tindrà plena llibertat de moviments en la zona d'atac, ja que el seu seleccionador considera que "pot jugar en les tres posicions d'atac".

Perú arriba al partit penúltim a la classificació, amb vuit punts, quatre menys que Xile, que ocupa la sisena posició, per diferència de gols, i necessita guanyar punts fora de casa. S'espera un enfrontament molt disputat, amb un Perú pressionant des de l'inici i en busca dels tres primers punts de la segona etapa de les eliminatòries, a la qual arriba amb molt poc marge per a l'error.

Encara que no podrà comptar amb la seva figura gran en atac, el golejador Paolo Guerrero, el seleccionador Sergio Markarián confia que d'altres experimentats jugadors com Claudio Pizarro i Jefferson Farfán, oferiran un bon rendiment. El defensa Carlos Zambrano, també serà baixa ja que no va poder recuperar-se a temps de la lesió a l'espatlla que va patir en l'últim partit que va jugar a Alemanya amb el seu equip, l'Eintracht Frankfurt.

A banda del seu rigor tàctic i el gran estudi dels rivals que acostuma a fer, el seleccionador peruà ha centrat molt la preparació del partit en la motivació dels seus jugadors, a qui els hi ha dit que contra Xile tenen "el partit de les seves vides".

Alineacions probables

Perú: Raúl Fernández; Roberto Guizasola, Christian Ramos, Alberto Rodríguez, Yoshimar Yotún; Carlos Lobatón, Rinaldo Cruzado, Luis Ramírez, Juan Vargas; Jefferson Farfán i Claudio Pizarro. Seleccionador: Sergio Markarián.

Xile: Claudio Bravo; Mauricio Isla, Marcos González, José Rojas, Eugenio Mena; Gary Medel, Charles Aránguiz, Carlos Carmona, Eduardo Vargas; Alexis Sánchez i Jean Beasejour. Seleccionador: Jorge Sampaoli.

Àrbitre: Diego Abal (Argentí)

Estadio: Nacional, de Lima, amb capacitat per a 50.000 espectadors

Hora: 21.10 hora local (la nit de divendres a dissabte a les 03:10 de la matinada, hora catalana)

stats