Lliga de Campions
Esports Barça 25/08/2011

Així serà el sorteig de la Lliga de Campions

El Fòrum Grimaldi de Montecarlo acull a partir de les 17.45 (TV3, Gol TV i Teledeporte) el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions, en què el Barça, el València i el Vila-real buscaran els seus primers tres rivals

T. P.
2 min
Els jugadors del Barça, just després de guanyar l'última Lliga de Campions a Wembley davant del Manchester United.

BarcelonaL'engranatge de la Lliga de Campions es posa en marxa avui amb el sorteig de la fase de grups de la Lliga de Campions. Un sorteig que no va saber la totalitat dels seus protagonistes fins ahir mateix, i no només pels últims partits de la fase prèvia, sinó per l'exclusió d'última hora del campió turc, el Fenerbahçe. El Trabzonspor passa a ser protagonista del sorteig d'aquest dijous.

El Trabzonspor és un dels 32 equips que serà en un dels quatre bombos del sorteig al Fòrum Grimaldi de Montecarlo, que espera veure quin és el seu inici de camí fins a l'estadi del Bayern, l'Allianz Arena de Munic, on es jugarà la final d'aquesta Lliga de Campions el 19 de maig. També ahir, cinc equips van ser els últims a classificar-se per a la fase final de la competició gràcies a la fase prèvia, amb l'Arsenal que va superar l'Udinese per mantenir el seu lloc en un primer bombo que inclou els vuit equips que ocupen els vuit primers llocs al rànquing de la UEFA.

Els altres equips que van aconseguir el passaport ahir van ser els campions txecs (Viktoria Plzen), el Benfica, l'Olympique de Lió i el BATE Borisov de Bielorússia. Els txecs són un dels quatre equips que debuten a la competició, juntament amb l'Otelul Galati (campió de Romania), el Nàpols (que havia jugat l'antiga Copa d'Europa) i el Manchester City.

El Barça, que aspira a ser el primer equip des del Milan d'Arrigo Sacchi a conquerir aquesta competició dos anys consecutius -els italians ho van fer el 1989 i el 1990-, és al primer bombo, en el qual hi ha els equips amb el coeficient més alt. Amb el València i el Vila-real al segon bombo, queden 22 possibles rivals. El Reial Madrid també és al primer bombo i comparteix tots els possibles rivals a la primera fase amb el seu botxí en l'última edició de la competició.

Un cop acabi el sorteig ja se sabrà tot el calendari de la competició, amb la primera jornada que es jugarà el dimarts 13 i el dimecres 14 del mes de setembre. La primera fase finalitzarà la primera setmana de desembre, i els vuitens de final es jugaran a partir del 14 de febrer.

Durant la gala d'avui, la UEFA també entregarà per primer cop el premi UEFA al millor jugador d'Europa, premi que agafa el relleu del que es donava fins ara al millor de l'última edició de la Lliga de Campions. Els tres finalistes són Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Xavi Hernández.

stats