BARÇA

El primer cas Neymar es reinicia a Barcelona

Ara s’han de tornar a formular les acusacions i les defenses corresponents, i posteriorment, el magistrat de l'Audiència Provincial decidirà si veu indicis de delicte o si arxiva el cas

El primer cas Neymar tornarà a començar a Barcelona. Així ho ha dictaminat l’Audiència Provincial, que ha acceptat els recursos que va presentar el Barça i ha anul·lat la interlocutòria de judici oral dictada pel jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz. El club n'ha informat aquest dijous al vespre a través d'un comunicat.

Es tracta del cas que va iniciar-se arran de la querella presentada pel soci Jordi Cases i que el club ja havia aconseguit traslladar a Barcelona, el maig de l’any passat.

Això implica que el Barça, el president Bartomeu i l’expresident Rosell deixen d’estar formalment acusats –perquè s’ha anul·lat la interlocutòria– i passen a ser únicament investigats. Ara a Barcelona s’han de tornar a formular les acusacions i les defenses corresponents. Posteriorment, el magistrat decidirà si veu indicis de delicte i inicia un procés judicial, o si l’arxiva.

La fiscalia  havia sol·licitat dos anys i tres mesos de presó per al president Bartomeu, i set anys i sis mesos de presó per a Sandro Rosell. A més a més, sol·licitava una multa de 22,2 milions al Barça en concepte de delictes fiscals.

Aquest és un dels casos relacionats amb el fitxatge de Neymar. L’altre, corresponent a la querella de l’empresa DIS –la que tenia el 40% dels drets del futbolista– per estafa, i que es manté a l’ Audiència Nacional, on ja han declarat el jugador, els seus pares i aleshores vicepresident econòmic Javier Faus.