Esports Barça 04/02/2021

El PSG troba en Messi l'esquer perfecte per escalfar la Champions

El Barça qualifica de "falta de respecte" les declaracions públiques del club francès

3 min
Leo Messi

BarcelonaQueden dues setmanes perquè el Barça i el París Saint-Germain es vegin les cares als vuitens de final de la Champions i el partit comença a escalfar-se. Però no per qüestions estrictament futbolístiques sinó pels cants de sirena que arriben de París i que especulen amb l'arribada de Leo Messi al club francès. L'opció, que ja fa algunes setmanes estava sobre la taula del PSG, s'ha intensificat arran de la publicació del contracte de l'argentí i de la proximitat del duel europeu entre els dos conjunts. Primer va ser el director esportiu, després l'entrenador i finalment un compatriota de Messi, Di María, que deia que hi havia "moltes possibilitats" que es completés l'operació. Tot plegat ha fet que s'acabés la paciència a can Barça i que Ronald Koeman ho qualifiqués públicament de "falta de respecte".

Que el PSG vulgui fitxar Messi no és una novetat d'aquest any. Ja fa algunes temporades que van intentar aconseguir els serveis del jugador argentí, tot i que sense èxit -en canvi, sí que van poder contractar Neymar-. Messi havia estat a l'agenda del club de París, igual que altres entitats de renom -el Reial Madrid o el Manchester City, per citar-ne alguns- també havien temptejat el terreny per si podien contractar el sis vegades guanyador de la Pilota d'Or. Fins ara, però, Messi havia escollit el Barça. Ara bé, Messi acaba contracte aquest estiu i el Barça viu una situació delicada, amb un president interí i sacsejat per una crisi econòmica de grans dimensions. I aquests factors poden fer que el fubolista de Rosario acabi fent les maletes. Per ara no hi ha res escrit i l'entorn del jugador assegura que s'esperarà a les eleccions i que el Barça tingui nou president abans de prendre una decisió en ferm. De totes maneres, l'opció que se'n vagi és més real del que la majoria de culers voldrien. Fins ara tenia una clàusula de 700 milions però a partir del 30 de juny queda lliure. De fet, i segons la normativa de la UEFA, ja podria tancar l'acord amb qui volgués de cara a la temporada vinent. Ara bé, encara no farà el pas.

Ja abans que sortís a la llum el contracte de Messi, el PSG havia començat a temptejar el terreny parlant del jugador. Leonardo, el director esportiu del conjunt de París, havia reconegut públicament que Messi "està a la llista" de possibles fitxatges d'un club que "aspira a tenir els millors futbolistes". En aquell moment, a mitjans de gener, va semblar un formalisme però només uns dies després Leandro Paredes, jugador del PSG i compatriota de Messi, anava més enllà i explicava en una entrevista al 'Corriere dello Sport' que l'estaven "intentant convèncer" i que "només depenia" que acabés acceptant l'oferta. Aquesta setmana s'ha afegit més llenya al foc amb les paraules de dos argentins més: el tècnic Mauricio Pochettino explicava que seria "bonic" comptar amb ell i que esperava poder "entrenar els millors" la temporada vinent. I dimecres, Ángel di María tancava el cercle explicant que hi havia "moltes possibilitats" que s'acabés tancant l'operació.

Koeman explota

La insistència del PSG i la proximitat del partit de Champions han fet que s'esgotés la paciència al Camp Nou. El club català no pot emprendre cap tipus d'acció legal perquè el PSG està en el seu dret de 'tocar' un jugador a qui li queda menys de mig any de contracte. Però la resposta arriba des de la sala de premsa. A Granada, després de la remuntada a la Copa, es va veure el Ronald Koeman més enèrgic per defensar els interessos del Barça: "No és just que es parli tant d'un futbolista quan encara juga a Barcelona. Per mi, el que està fent el PSG és una falta de respecte, ja que Messi, a dia d'avui, segueix sent un futbolista del Barça".

A banda de l'entrenador, des de Sant Joan Despí reconeixen que hi ha malestar per tot el soroll que s'està generant des de París. "Una cosa és escalfar el partit però aquí s'estan passant de la ratlla", apunten des del Barça. Tot i així, reconeixen que "legalment no estan fent res mal fet" i admeten que la possibilitat que Messi acabi anant-se'n al PSG a l'estiu és "probable".

Font apel·la als dirigents del PSG

Qui també ha reaccionat a les declaracions ha sigut Víctor Font. El candidat a president ha aprofitat un acte de la seva candidatura sobre el projecte econòmic del Barça per lamentar l'actitud del París Saint-Germain, que també ha qualificat de "falta de respecte", i ha demanat als dirigents de l'entitat que hi posin fre.

stats