Barça
Esports Barça 27/07/2017

La punteria de Neymar segueix funcionant a Valverde

El Barça derrota el Manchester United gràcies a un gol del brasiler al minut 31 de partit

i
El remat de Neymar en l'acció de l'1-0

BarcelonaNeymar s’ha entestat a ser protagonista en aquesta gira del Barça pels Estats Units. Mentre es desencalla el seu futur, en ple dilema entre París i Barcelona, segueix sent l’home-gol del nou Barça de Valverde, que la matinada de dimecres a dijous, ha derrotat per 1-0 el Manchester United. El brasiler, en recollir una pilota dins de l’àrea al minut 31, ha marcat l’únic gol del segon amistós de pretemporada del conjunt blaugrana.

I si ha sigut l’únic gol, no ha sigut, precisament, per falta d’ocasions, perquè el primer temps ha tingut alternatives per a tots dos equips. En 15 minuts, per exemple, el United havia xutat quatre vegades, cosa que ha posat a prova Cillessen, sobretot, amb un xut sec de Pogba des de la distància. El Barça, amb el trident en l’onze inicial, ha acceptat aquesta anada i vinguda i s’ha posat a córrer. Rakitic i Aleñà han intentat sumar-se a les festes constants que celebraven Neymar, Messi i Suárez, i que han obligat De Gea a intervenir en un parell d’ocasions. Finalment, ha sigut el brasiler qui ha desfet l’empat en plena meitat desbocada.

Des de l’1-0, el Barça s’ha trobat més còmode. Sense renunciar a les transicions, ha frenat l’impuls inicial dels anglesos i ha protegit millor Cillessen, amb una pressió alta i molta concentració de Mascherano i Umtiti, els centrals titulars, per controlar Lukaku. Jordi Alba i Semedo, els laterals avui, més Busquets també han contribuït a aquesta millora defensiva de l’equip.

Els canvis a la segona meitat han capgirat el guió, i han configurat un Barça més calmat, més prudent, menys esbojarrat, que ha sigut capaç de conservar l’avantatge tot i l'empenta final d'un United que ha intentat aconseguir un empat. Al final, i després que Paco Alcácer fallés el 2-0 al minut 65, el protagonisme d’aquests segons 45 minuts més tranquils se l’ha endut Sergi Roberto, en la posició de migcentre, fent de Busquets. El de Reus, de fet, ha abandonat el partit cinc minuts abans del final, després de rebre un cop, i ha entrat Samper al seu lloc. L’altre nom propi ha sigut el de Vermaelen, titular al costat de Piqué i que ha tingut una actuació molt sòlida.