1a Divisió
Esports Barça 03/06/2011

Mourinho: "Encara no sé per què m'han sancionat i recorreré al TAS"

En una entrevista concedida a la cadena SER, José Mourinho ha descrit la nova estructura organitzativa del Reial Madrid sense Valdano i ha valorat com a "molt bona" la primera temporada com a tècnic blanc

Natalia Arroyo
2 min
José Mourinho, entrenador del Reial Madrid.

BarcelonaJosé Mourinho continua fent-se la víctima i assegurant que no sap "per què" l'han sancionat i anirà al TAS per defensar-se. Ha valorat la primera temporada com a "molt bona" i avisa que ja està preparant la segona "amb més forces".

La sanció

"Jo vull treballar en la propera temporada, oblidant totes les coses. Ara comença un període nou, però no puc esborrar el fet que he sigut sancionat sense saber per què. És un cas únic ser sancionat i no saber per què. No tinc dret a saber-ho ni a defensar-te, però aniré fins al final, aniré al TAS".

Mourinho ha confessat que no li ha sorprès que el Barça el denunciés, però no està dolgut: "El Barça és un club diferent ara de quan jo hi vaig ser. Mai he dit que tingui res contra la institució, ni he dit que no m'agradés l'experiència viscuda allà". També ha respost que la relació amb Guardiola ha canviat, perquè ell va conèixer "el Pep jugador i no el Pep entrenador".

La pressió el motiva

"El futbol pur, la pressió és un factor de plaer per a mi. Parlar de pressió, en aquest cas, és parlar d'injustícies i això sí que em fa sentir pressionat". I, ha estirat del fil de la polèmica sorgida entre el Madrid i el Barça, que li serveix per agafar energia per al futur. "Les injustícies em motiven. No em fa res perjudicar la meva imatge personal si sento que la institució que represento està sent maltractada. El Barça va guanyar la final de forma molt merescuda, però no els vuitens i les semifinals".

Nova organització sense Valdano

Sobre el nou organigrama sense Jorge Valdano, el portuguès ha explicat que no té ara més poder que abans. "El Reial Madrid busca ara una nova dinàmica d'organització. Una estructura no adaptada als temps actuals et fa molt difícil l'èxit i calia modernitzar l'organigrama del club per evitar el fracàs. Jo mai he buscat el poder, sinó empatia funcional, treballar oberts i amb cooperació. S'han dit moltes mentides".

Molt bona primera campanya

"Ha sigut un bon any. M'agrada treballar i ha sigut un any de molta feina. M'agrada el futbol i he gaudit. No estic cansat i això és el més important per a mi. Tot ha sigut fàcil de viure, però no serà fàcil millorar la temporada tan positiva que hem fet, campions de la Copa, segons a la Lliga, semifinalistes de la Champions, tot i que les segones són sempre millors. Amb quinze dies de vacances en tindré prou per tornar amb més forces l'any que ve".

Preparant la temporada que ve

Ara la feina de Mourinho no està a Valdebebas, sinó a les oficines del club al Santiago Bernabéu, on el tècnic portuguès manté reunions amb tots els membres de l'staff. "M'agrada marxar de vacances deixant-ho tot preparat per quan comenci la pretemporada", ha dit.

Fitxatges joves

El tècnic ha dit que les noves contractacions "confirmen que el Reial Madrid és un equip en construcció". "A partir del 2014/15, el Madrid marcarà una època. La capacitat de gestió econòmica del club de Florentino Pérez és fantàstica i, a més, estem fent una plantilla molt jove".

stats