LLIGA DE CAMPIONS
Esports Barça 29/08/2019

El Barça, al 'grup de la mort' per segon any consecutiu

El Borussia Dortmund, l'Inter de Milà i l'Slavia de Praga, rivals de l'equip blaugrana

Xavi Hernández Navarro
4 min
Wesley Sneijder, amb la bola del Barça

BarcelonaDefinida la primera fase de la Champions League, un títol que per al Barça ha suposat tantes il·lusions com desenganys en els últims anys. De camí a la final que es disputarà el 30 de maig del 2020 a l'estadi Atatürk d'Istambul (Turquia), el conjunt blaugrana haurà de fer parada, en primera instància, a Alemanya, Itàlia i la República Txeca. Cap de sèrie del grup F, s'enfrontarà al Borussia Dortmund, l'Inter de Milà i l'Slavia de Praga. Mala sort per als d'Ernesto Valverde, que el curs passat ja van haver de suar la classificació davant del Tottenham (finalista), el mateix Inter i el PSV Eindhoven. De nou, han quedat enquadrats en el que normalment es coneix com a 'grup de la mort'. El debut del Barça serà el 17 de setembre a Dortmund, per després rebre l'Inter el 2 d'octubre. La tercera jornada i la quarta serà contra els txecs. El Borussia visitarà el Camp Nou el 27 de novembre i la fase de grups acabarà a San Siro el 10 de desembre.

El calendari de la Champions

El Dortmund, subcampió de la Bundesliga, era dels equips més durs del bombo 2 i visitarà el Camp Nou per primera vegada des de finals dels anys 90. L'únic precedent oficial amb els alemanys és positiu per al Barça. Va ser la Supercopa d'Europa del 1998, un títol que van aixecar Louis Van Gaal, Rivaldo, Figo i companyia després de vèncer per 2-0 a casa i d'empatar (1-1) al Westfalen Stadion, conegut avui dia com a Signal Iduna Park. 22 anys després, el Dortmund s'ha consolidat com a alternativa al Bayern de Munic a Alemanya gràcies sobretot a un excel·lent ull a l'hora de fer fitxatges de futbolistes amb projecció. El BVB es fa gran al seu estadi i, a les ordres de Lucien Favre, fonamenta els seus perills en un atac en què destaquen el joveníssim Jadon Sancho, el talent autòcton de Brandt i Reus, la imaginació de Thorgan Hazard (germà de l'estrella del Madrid) i l'olfacte de l'exblaugrana Paco Alcácer. Al mig del camp, Witsel i Weigl lideren la línia. I al darrere, l'equip s'ha reforçat amb un gat vell com Mats Hummels, que forma parella amb el prometedor suís Manuel Akanji. En resum, és un rival temible per al Barça.

El mateix es pot dir de l'Inter de Milà, que sens dubte era l'equip més difícil del bombo 3. Els italians s'han reforçat amb jugadors de primer nivell com Diego Godín, ex de l'Atlètic de Madrid, Romelu Lukaku, exdavanter del Manchester United, o Alexis Sánchez, que també deixa Old Trafford. Alhora, conserven puntals importants com Skriniar, De Vrij, Vecino o Brozovic, que fan un pas endavant per compensar les sortides de Perisic i Nainggolan i la més que probable marxa d'Icardi, que porta mesos fora de la dinàmica de l'equip, enfrontat amb els dirigents. Ara bé, el matís més important dels 'neroazzurri' és a la banqueta, on Antonio Conte, un tècnic carregat de personalitat, ha acceptat el repte de destronar la Juventus a l'Scudetto i espera portar l'Inter a les eliminatòries de la màxima competició després de la decepció del curs passat, quan un empat del PSV al Giuseppe Meazza a l'última jornada de la lligueta va arruïnar la classificació en benefici del Tottenham.

Leo Messi

El paper de ventafocs del grup F queda en mans de l'Slavia de Praga. El conjunt txec va aconseguir el bitllet per a la Champions dimecres davant del Cluj romanès i manté gran part del bloc que l'any passat va complicar la vida al Sevilla a l'Europa League. És un equip físic, potent en el joc aeri, que deixarà jugar i que té en el migcampista Soucek el seu futbolista de més qualitat. Juga els seus partits al modern Eden Arena, un escenari que el Barça va trepitjar fa uns anys quan es va enfrontar a la Champions amb el Viktoria Pilsen.

El Reial Madrid i el València, afortunats; l'Atlètic, no tant

Pel que fa al Reial Madrid, s'enfrontarà al París Saint-Germain al grup A. Comença a ser un clàssic que els blancs es vegin les cares a la màxima competició continental amb el vigent campió de la Ligue 1. Els pròxims dies serviran per repartir favoritismes de cara a la primera plaça, amb el futur de Neymar com a principal argument: el brasiler encara no sap on jugarà aquesta temporada i té opcions fins i tot de fer-ho al Santiago Bernabéu. Completaran la lligueta el Bruges belga i el Galatasaray turc, dos equips inferiors al Madrid, que evita els anglesos a la primera fase, i al PSG, que un any més arrenca el curs amb la Copa d'Europa entre els seus principals objectius.

L'Atlètic de Madrid, que també era al bombo 2, es retrobarà al grup D amb el Juventus de Cristiano Ronaldo, botxí de l'equip que entrena Simeone als vuitens de final de la passada edició de la Champions. El Bayer Leverkusen i el Lokomotiv de Moscou acompanyaran els matalassers i els 'bianconeri' de camí a les eliminatòries. Sobretot els alemanys tenen opcions de generar nervis al seu estadi, el Bay Arena.

Per últim, el València, inclòs al bombo 3, es veurà les cares al grup H amb el Chelsea, debilitat per la sanció de la FIFA, l'Ajax, que ha venut dos dels seus millors jugadors (De Ligt i De Jong) i el Lilla. Per tant, els de Marcelino, que tampoc han començat bé la Lliga (un punt en dos partits) i tenen incendis institucionals per resoldre, han gaudit a Mònaco d'un sorteig més assequible que no pas el de la passada campanya, en què van haver d'enfrontar-se al Juventus i al Manchester United. Van acabar tercers i van trobar consolació en l'Europa League, en què van caure a les semifinals.

stats