BARÇA
Esports Barça 30/11/2012

Tito Vilanova: "No dono el Madrid per mort ni que estigui a 14 o 16 punts"

El tècnic blaugrana ha assegurat que el partit d'aquest dissabte contra l'Athletic serà "molt intens i molt mogut" perquè el conjunt basc no deixa pensar el rival

Nuria García
2 min
Tito Vilanova, entrenador del Barça, a la Ciutat Esportiva / FCBARCELONA.CAT

BarcelonaEl tècnic del Barça, Tito Vilanova, ha parlat en roda de premsa abans del partit contra l'Athletic Club d'aquest dissabte al Camp Nou. "No veig diferències entre l'Athletic Club de la temporada passada i el d'aquest curs", ha comentat l'entrenador. "Serà un partit difícil per com juga l'Athletic. És un equip molt intens, serà un partit molt mogut i no tindrem temps per a pensar, tot serà molt ràpid, molt elèctric", ha afegit.

Sobre la Pilota d'Or, Vilanova ha comentat: "D'aquest tema parlem des de l'abril. Els jugadors no estan preocupats, al contrari, volen que la donin ja per evitar parlar-ne més. Estem contents perquè dos dels candidats són de la casa, però això no ens distraurà". El tècnic del primer equip no ha volgut dir qui és el seu favorit: "Que el guanyi un dels nostres", ha afirmat.

Sobre el millor entrenador –al premi hi opten Guardiola, Mourinho i Del Bosque– Vilanova ha dit: "Hi ha dos entrenadors d'equips i un seleccionador. Del Bosque ha fet mèrits perquè ha guanyat una Eurocopa i un Mundial en els últims anys, però pel que fa a clubs, el més lògic seria que guanyés el Pep", ha dit Vilanova després de confessar que ell no es veu l'any vinent lluitant per ser el millor entrenador.

Derbi madrileny

L'entrenador blaugrana ha dit que no seguirà el derbi madrileny entre el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid d'aquest dissabte a les 22 hores: "Sortiré a parlar en la roda de premsa i després dinaré... com sempre, no tinc cap interès especial en veure el derbi madrileny" i ha comentat que tampoc li interessa cap resultat en especial. A més, si el Madrid perdés, Vilanova ha comentat que seguiria sense donar l'equip de Mourinho per mort: "No dono el Madrid per mort ni que estigui a 14 o 16 punts. Queden molts partits. Però ara parlem de 14 però potser perdem nosaltres i ens quedem a 8. Tothom pensa que guanyarem l'Athletic però primer hem de guanyar nosaltres".

Éric Abidal

Preguntat sobre com es troba Éric Abidal, Vilanova ha destacat: "El cas de l'Abidal és diferent al dels altres. Bartra, per exemple, sap quants dies estarà de baixa, però el seu cas és excepcional i la seva evolució serà el que marcarà quan podrà tornar. El més important és que està bé de salut i que cada cop pot anar fent més coses. Porta molts dies amb nosaltres al vestidor. Va fent exercicis, a vegades amb pilota, d'altres amb els recuperadors... conviu amb nosaltres i estem molt contents".

"No és normal que guanyem tots els partits i algun dia perdrem, per això hem d'estar preparats per quan arribi la primera derrota", ha dit Vilanova sobre la ratxa dels blaugranes i ha afegit, preguntat sobre si fitxaran algú al mercat d'hivern: "No mourem plantilla en principi".

stats