Barça
Esports Barça 16/01/2014

El tràmit a Getafe esquinça Neymar i puja l'autoestima a Messi (0-2)

L'argentí, amb dos gols, dóna el triomf als blaugranes i el brasiler es lesiona els tendons peroneals del turmell dret

Leo Messi celebra el seu gol contra el Getafe / JUANJO MARTÍN / EFE

Enviada especial a GetafeAmb molt més que professionalitat, el Barça ha resolt a Getafe part dels deures que ha anat a fer-hi. No s'ha deixat dominar per la mandra d’haver d’allargar 90 minuts el 4-0 que ho havia deixat tot decidit a l’anada, ha combatut el fred trist de Getafe, i ha superat l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei amb solvència, gràcies a dos gols de Messi.

Però el tràmit incòmode del Coliseum Alfonso Pérez li ha sortit car. Després d'una bicicleta i un intent de centrada forçat, Neymar s'ha lesionat al turmell dret. El brasiler pateix un esquinç als tendons peroneals i haurà de passar més proves divendres per concretar l'abast de la lesió.

El contratemps amb Neymar, de fet, ha acabat de treure emoció a un partit que ha tingut poca ànima des del principi. El Barça ha intentat donar-li ritme, però la poca resposta del Getafe no ha ajudat a engrescar un xoc que Messi s'ha encarregat de fer espectacular. L'argentí ha obert la llauna poc abans del descans, en rematar una centrada de Tello, i ha arrodonit una altra gran nit de retorn (avui s'estrenava de titular després de la lesió) amb un gol magistral en què s'ha regatejat cinc jugadors del Getafe, inclòs el porter Codina.

El Barça hauria pogut ampliar la golejada, amb alguna altra arribada de Messi, dues accions de Tello, que avui ha jugat ensopit, trist, i una de Sergi Roberto. També el Getafe ha acumulat algun mèrit, però Pinto l'ha sabut resoldre, sobretot amb una mà decisiva a xut de Sarabia al minut 19 de partit, i una altra després d'una rematada de Colunga al segon temps.

La victòria confirma el pas del Barça als quarts de final, on l'espera el Llevant, que havia eliminat el Rayo Vallecano dimecres.