Barça

Les últimes set grans xiulades a l'himne espanyol

Els reis Joan Carles I i Felip VI ja estan acostumats a la reacció dels seguidors catalans i bascos

Tot i les amenaces de sanció i represàlies, una part dels seguidors del Barça i l'Athletic Club xiularan aquest dissabte l'himne espanyol abans de la final de la Copa del Rei del Camp Nou. Diverses entitats i organitzacions han promogut a través d'un manifest la xiulada. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i la Plataforma Pro Seleccions, per la seva banda, han fet una crida per reivindicar la independència durant el partit. Els reis Joan Carles I i Felip VI ja estan acostumats a la reacció dels seguidors catalans i bascos.

1. Catalans i bascos, a València. Xiulada a l'himne espanyol abans de la final de la Copa del Rei de Mestalla (2009) entre el Barça i l'Athletic Club.

2. Xiulada històrica i càntics a Madrid. La final de la Copa del Rei que es va disputar al Vicente Calderón de Madrid (2012) també va tenir xiulets. Els seguidors del Barça i l'Athletic Club, a més, van cantar "un elefante se balanceaba". TVE va esmorteir els xiulets apujant el volum de l'himne.

3. Vitòria xiula el monarca. Vitòria (2013) va rebre el rei Joan Carles amb una forta xiulada abans de la final de la Copa del Rei de bàsquet. Els aficionats del Fernando Buesa Arena van dedicar divertits càntics al monarca. "On és Iñaki? On és Iñaki?", va cantar una part de la graderia, que també va entonar lletres relacionades amb elefants.

4. Tradició a Montmeló. Alguns dels aficionats que es van acostar al Circuit de Catalunya van dedicar una xiulada al president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i a l'himne espanyol durant el Gran Premi de Motociclisme (2013).

5. La natació esquitxa. Xiulada a l'himne espanyol durant la inauguració del Mundial de natació de Barcelona (2013).

6. Divisió d'opinions a Mestalla. L'afició del Barça va xiular l'himne espanyol abans de la final de la Copa del Rei de València (2014) i la del Madrid el va taral·lejar. Abans del partit es van produir incidents aïllats entre aficionats dels dos equips. Els seguidors radicals del Madrid van cremar una senyera i  van mostrar una esvàstica a la seva Fan Zone.

7. Primera xiulada al rei Felip VI. El monarca va ser xiulat tímidament pels seguidors del Barça abans de la final de la Copa del Rei de bàsquet que es va disputar a Las Palmas (2015). Quan va sonar l'himne espanyol, els seguidors culers van mostrar estelades i van cridar a favor de la independència, però la majoria de seguidors del pavelló van contestar amb aplaudiments i el càntic "Jo sóc espanyol".

Més continguts de