Barça
Esports Barça 29/08/2011

El Barça es cruspeix el quart classificat de la temporada passada (5-0)

Tot i el canvi tàctic de Guardiola (3-4-3) la màquina blaugrana ha funcionat a ple rendiment, potser més i tot, i el partit ha acabat amb la primera golejada del curs

Albert Solé
Alexis Sánchez celebra el seu primer gol de blaugrana contra el Vila-real.

BarcelonaDavant l'allau de baixes en defensa Pep Guardiola ha decidit canviar el sistema de joc habitual (4-3-3), per un 3-4-3 amb Abidal, Busquets i Mascherano al darrere, sent-hi el francès l'únic defensa natural. L'atreviment del tècnic havia sorprès a molts culers abans de l'inici del partit, però en veure com ha jugat l'equip, els dubtes s'han esvaït.

El Barça, conscient dels pocs efectius al darrera, ha decidit anar a buscar al Vila-real a la seva àrea amb una pressió més alta i intensa del que és habitual perquè la pilota passés poca estona a l'àrea de Valdés. El resultat ha sigut magnífic en els primers 45 minuts, i el premi ha arribat als 25 minuts amb el gol de Thiago. El fill de Mazinho ha conduït la pilota des del mig del camp fins a l'àrea mentre els tres puntes (Messi, Pedro i Alexis) han arrossegat als defenses deixant-li l'espai necessari per connectar un xut ras ajustat al pal impossible per Diego López.

Tot i algun ensurt en forma de pèrdua de pilota que Valdés ha hagut d'arreglar, el domini blaugrana ha sigut absolut fins al descans. I just abans de marxar als vestidors, Cesc ha sentenciat el partit en culminar una jugada col·lectiva amb una assistència de luxe de Messi.

Però encara quedaven 45 minuts més, i el Barça no ha parat fins que el partit ha estat resolt al 100%. Així, als 2 minuts de la represa Thiago ha assistit a Alexis, que sol davant Diego López l'ha superat amb un xut creuat, fent el seu primer gol de blaugrana. I sense temps per respirar, quatre minuts més tard ha sigut Iniesta qui ha assistit a Messi, perquè aquest driblés al porter groguet i marqués el quart gol de la nit.

Amb el 4-0 el Vila-real ha baixat definitivament els braços –fins i tot ha tret un davanter per reforçar el mig del camp amb Senna i evitar que la ferida es fes més gran–, i el Barça ha baixat el pistó. Tot i això, encara hi ha hagut temps perquè Messi fes la maneta definitiva. L'argentí i Thiago han fet una combinació genial i Messi ha rematat entrant ell dins la porteria.

Barça: Valdés; Busquets, Mascherano, Abidal; Keita, Iniesta, Thiago, Cesc; Alexis, Messi i Pedro

Vila-real: Diego López, Zapata, Gonzalo, Musacchio, Joan Oriol, Marchena, Bruno, Borja Valero, Cani, Nilmar i Rossi.

Podeu seguir el minut a minut del partit aquí.