05/02/2021

Viure a recer de Bartomeu i Messi

2 min
Leo Messi

En un parell de converses amb streamers de YouTube i Twitch, Gerard Piqué ha constatat l’evidència que el desgovern que s’ha instal·lat tant a l’entitat com al vestidor del Barça en els últims anys té com a origen la falta de lideratge de l’expresident Bartomeu. El que no diu és com de bé han viscut els futbolistes –ni que sigui contractualment– en aquest caos, i com de fàcil els ha sigut desviar la responsabilitat que els correspon com a protagonistes sobre la gespa.

Piqué posa Florentino Pérez com a exemple de gestió, i hi estic d’acord, perquè no afluixa la corda en una negociació ni quan s’asseu amb una llegenda blanca com Sergio Ramos. I justament ho diu aquesta setmana de sidral a tomb dels honoraris que el Barça paga a Messi. Com que soc dels que pensa que l’argentí ha donat al Barça més del que es pot quantificar en diners –només cal revisar com s’ha engreixat el palmarès blaugrana en els últims quinze anys–, no seré jo qui discuteixi si cobra cinc-cents o mil milions. El que sí que discuteixo és que, a rebuf del salari de la superestrella de l’equip, Bartomeu i companyia es van carregar l’equilibri econòmic del club permetent que el cost de la plantilla s'inflacionés sense sentit.

Dit d’una altra manera: com que diversos experts han acreditat aquesta setmana que, més enllà del seu valor futbolístic, l’interès comercial que desperta Messi li retorna al Barça molts més diners dels que li paguen, ja que hi som trobo que ens hauríem de preguntar si els que cobren massa són la resta d’integrants de la plantilla.

Per les quantitats a què hem anat tenint accés, fa temps que penso que una gran majoria dels companys de Messi no guanyarien en cap altre club el que els paga el Barça. I, com en el cas de Messi, la culpa no és seva –tots els treballadors aspirem a la millor remuneració possible– sinó de qui els accepta els honoraris i renovacions de llarga durada quan són al tram final de les seves carreres. I aquest és, certament, Bartomeu.

Per tant, si el ja expresident blaugrana hagués tingut la personalitat que Piqué atribueix a Florentino, probablement el club no estaria ofegat econòmicament. O potser hauria hagut de deixar el càrrec abans davant la pressió popular de no satisfer les exigències d’algunes de les vaques sagrades de la plantilla. Vaja, que és tan cert el que diu Piqué com que ell ha sigut un dels beneficiats del desori. I que viure a recer de Bartomeu i Messi ha sigut un xec en blanc per no trobar mai el moment de fer autocrítica.

stats