Futbol

Xavi, designat primer ambaixador del Mundial de Qatar 2022

L'exblaugrana col·laborarà amb l'organització per promoure diversos projectes

Xavi Hernández ha estat designat el primer ambaixador del Mundial de Qatar 2022. Així ho ha decidit el Comitè Suprem d'Execució i Llegat de la cita mundialista. L'exblaugrana, que ja estava ajudant en el projecte Generation Amazing els dos últims anys, col·laborarà en la promoció d'altres projectes que han de fer servir el futbol com a motor del canvi social.

El jugador de l'Al-Sadd ha expressat la seva satisfacció per seguir ajudant a promocionar el Mundial de Qatar 2022. "Gràcies a la meva feina a Generation Amazing he vist de primera mà el que el futbol pot aconseguir a les comunitats de Qatar i de tota la regió. El futbol té el poder d'unir les persones, d'acabar amb els estereotips i de tombar les barreres socials", ha dit. El terrassenc està convençut que el Mundial de Qatar deixarà un llegat que anirà molt més enllà de la cita mundialista. "Espero ajudar l'organització a complir els seus objectius".

El màxim responsable de Qatar 2022, Hassan al-Thawadi, considera que "és un plaer" tenir el suport de Xavi Hernández, a qui considera "un futbolista emblemàtic i sinònim d'èxit i joc net". "Tenir un jugador d'aquesta magnitud que doni suport a les nostres iniciatives ens ajudarà a créixer i deixar l'impacte que desitgem molt més enllà del Mundial. Xavi ens ajudarà a construir ponts entre les cultures i a tota la regió".