14/05/2013

El barcelonisme dóna valor a la Lliga

3 min

BarcelonaFeia més de quatre mesos que la Lliga se celebrava al Barça. Però sense celebracions oficials. D'una manera invisible i discreta, el títol ja semblava haver-se digerit entre els barcelonistes, després de veure's amb més de deu punts de diferència sobre el Reial Madrid i l'Atlètic al mes de gener.

Però ahir els seguidors blaugranes van demostrar que valoren aquesta Lliga, que donen molt de mèrit a l'èxit d'haver recuperat el regnat a la competició domèstica i que tenen ganes de seguir donant suport a aquesta generació única de futbolistes. Els carrers de Barcelona es van omplir de milers d'aficionats amb samarretes i bufandes del Barça, senyeres i banderes blaugranes, i moltes ganes de festa, en una celebració que va ser un èxit. Segons dades dels organitzadors, més de 500.000 persones van acompanyar l'autocar dels jugadors del Barça. L'equip femení, que també va participar de la festa com a campiones de Lliga, i que van ocupar el primer dels tres autocars de la comitiva, van ser les altres protagonistes d'una rua llarga que va durar més de dues hores i mitja, des de l'inici al port de Barcelona (una mica abans de les 18.30 h) fins a l'avinguda Sarrià (poc després de les 21.05 h).

Eufòria dels jugadors

Si l'afició del Barça tenia ganes de festa després d'un any complicat, els futbolistes també es van voler alliberar durant la rua de la tensió acumulada. Des de les xarxes socials, José Manuel Pinto agitava la festa amb tuits i fotografies constants. El seu ritme només el va seguir Cesc Fàbregas, un altre dels més actius a Twitter, on també van anar destapant detalls privats de la festa Thiago Alcántara i Andrés Iniesta. Gerard Piqué i Carles Puyol, eufòrics al final, van acabar fent broma amb un ball ple d'empentes i cops que va acabar amb el capità sense samarreta al terra de l'autocar. Dani Alves, sempre saltant i amb un barret de Mosso d'Esquadra, i Alex Song, molt integrat en la plantilla, van deixar-se anar al ritme d'una batucada que acompanyava l'expedició. Entre senyeres lligades al coll, Alexis Sánchez va fer volar una bandera de Xile i Jonathan dos Santos una de Mèxic. Canons de confeti, llaunes de cervesa i barrets estrambòtics van completar la desfilada.

Les mirades tranquil·les

Messi, dret i somrient, es deixava fotografiar ben a prop de la copa de la Lliga (una versió anterior treta del museu del club) que ocupava la part davantera del bus turístic. D'allà no es va moure Éric Abidal, força discret i protegit amb unes ulleres de sol durant gairebé tot el trajecte. No van faltar les interpretacions per a aquest posat del francès, justament el dia que Zubizarreta va afirmar que des del club ja han contactat amb ell per resoldre el seu futur. Villa, Busquets, Jordi Alba i Valdés van celebrar amb alegria el títol, però sense protagonitzar cap gran moment. Xavi, molt tranquil, no es perdia detall dels carrers, plens a vessar en els principals punts de la ciutat, com la rotonda de Colom, la cruïlla del passeig de Gràcia amb la Gran Via i el carrer d'Aragó.

El cos tècnic, sobretot Tito Vilanova, ben a prop de la barana lateral de l'autocar, també va gaudir de la festa des d'una perspectiva més pausada i observadora, assaborint un títol que ha costat moltíssim esforç aconseguir, amb l'excepció de Pepe Costa, un dels principals mestres de cerimònies.

Els parlaments, al Camp Nou

La festa d'ahir pels carrers de Barcelona va ser la primera part d'una celebració que tindrà dues etapes ben diferenciades. Dues etapes esglaonades en el temps perquè els jugadors puguin recuperar-se bé dels excessos rítmics -i de qualsevol altra índole- de la rua. Aquest diumenge al Camp Nou, el Barça homenatjarà l'equip i el cos tècnic davant la seva afició en el partit de Lliga contra el Valladolid. Serà el torn dels parlaments dels jugadors i una segona dosi d'escalf per a una plantilla que ahir, a més de la rua de la tarda, va gaudir d'un dinar de germanor en un restaurant de Rubí.

A més de la tradicional festa al Camp Nou, amb jocs de llums i focs artificials, el club blaugrana ha demanat a la Federació Espanyola de Futbol que es faci el lliurament del trofeu abans del partit i, tot i que la predisposició d'Ángel María Villar és total, encara falta la confirmació oficial del principal estament del futbol espanyol.

Per la seva banda, el Manchester United, en la seva celebració a Anglaterra -que també va fer-se ahir-, sí que va poder passejar pels carrers el trofeu de la Primer League d'aquesta temporada, que va alçar a finals d'abril.

Descans i cinc entrenaments

El Barça tindrà avui un altre dia de descans i tornarà a la feina dimecres a la tarda per preparar el partit contra el Valladolid, el penúltim a l'estadi. L'equip de Tito Vilanova farà quatre sessions més d'entrenament abans de diumenge, que serà quan el Barça rebrà el 22è títol de Lliga de la seva història.

stats