ACB
Esports Bàsquet 12/12/2010

Albert Homs (16 anys) debuta amb un DKV Joventut que perd contra el CB Granada (67-74)

El DKV Joventut de Badalona ha perdut amb al CB Granada en un partit res senzill en el qual ha debutat la nova joia de l'equip verdinegre

Albert Homs amb Andre Owens.

BadalonaL'afició de la Penya ja té una nova joia de la qual enamorar-se. Albert Homs, que s'havia quedat a les portes de jugar en alguns partits, ha debutat a la Lliga ACB amb només 16 anys. El jugador està considerat com el rei de la generació del 94. El partit ha acabat amb derrota del DKV Joventut, que no ha pogut superar un concentrat CB Granada (67-74).

Dels avantatges que un equip li pot donar al rival, el DKV Joventut ha decidit oferir-los tots a l'inici del partit. Ha cedit 5 rebots ofensius en un primer quart on també s'ha deixat anotar 14 dels 18 punts en tan sols 5 minuts. A més, l'equip de Badalona ha seleccionat sense gaire criteri els llançaments exteriors. Així no és estrany veure com s'ha arribat al final del primer període amb un resultat contrari de 13-18.

D'un tirador s'espera que tiri bé, però no que passi tan bé com Coby Karl. Ell ha generat molts dels avantatges d'un CB Granada en el qual també han fet mal jugadors com Jon Stefansson y Robert Kurtz. A poc a poc, sense posar-se nerviós, el DKV Joventut ha millorat la seva defensa i ha pogut córrer, que és com se sent còmode. Li ha donat la volta al marcador (35-34) abans d'arribar al descans; 37-36.

El DKV Joventut ha aprofitat l'intermedi per tal de tenir un detall amb la premsa i fer un brindis. Jordi Villacampa, president de l'entitat, i els periodistes acreditats han tastat un Gran Reserva Parxet.

Tot i el bon inici de Yaroslav Korolev, la Penya s'ha sentit còmoda al tercer quart, augmentat la velocitat i buscant atacs més curts. No s'ha vingut abaix l'equip que entrena Trifón Poch, que ha sabut continuar el seu joc estàtic amb paciència, treballant-se cada tir sense pressa. Pere Tomàs ha fet 8 punts en un tercer quart (58-60) que serà recordat pel debut d'Albert Homs (14 segons) a la Lliga ACB.

El darrer quart de partit ha entrat en una fase més física, és a dir, en un terreny en qual el CB Granada podia lluitar amb superioritat (63-67). El conjunt visitat ha sabut jugar amb els nervis de l'equip local, realitzant atacs llargs i forçant faltes personales que li han garantit anar a la línia de tirs lliures.

Els nervis no han ajudat els locals, que han errat massa triples en la recta final d'un partit que han acabat perdent per 67-74.

DKV Joventut (13+24+21+9), 67: Robinson (16), English (7), Hosley (6), Trias (12), McDonald (10) -equipo inicial-, Franch (-), Pere Tomás (14), Norel (2), Flis (-), Jelinek (-) y Homs (-).

CB Granada (18+18+24+14), 74: Owens (2), Karl (13), Korolev (17), Kurz (16), Fernández (3) -equipo inicial-, Stefansson (19), Prestes (4) y Hernández (-).

Àrbitres: Conde, Sánchez Montserrat i Sacristán.