ACB
Esports Bàsquet 05/12/2010

La Penya s'imposa al Lagun Aro en un duel decidit en els darrers segons i ja pensa en la Copa (75-73)

Tot i que perdia per deu punts al tercer quart, el DKV Joventut va creure en la remuntada i gràcies a un gran darrer quart suma la setena victòria de la temporada

David Jover
2 min
Mc Donald intenta la cistella

BarcelonaTot i el bon inici de la Penya, amb Will McDonald com a estilet ofensiu (8p), el Lagun Aro es va començar a endollar gràcies als tirs des de l'exterior. Javi Salgado, amb tres triples, i Tskitishvili, amb dos, eren les armes ofensives dels guipuscoans, que van arribar a dominar per deu punts, 21-31, gràcies a una cistella d'Andy Panko. Aleshores, Pepu Hernández va buscar solucions i va manar als seus jugadors que defensessin en zona.

Va donar resultat i amb un parcial de 8-0 en dos minuts, es va situar a dos punts. 29-31, després d'una cistella de Carl English. Els homes de Pablo Laso van tornar a reaccionar i de nou Panko i Salgado (12p) van anotar des de l'exterior per deixar l'avantatge en vuit punts minut i mig abans del descans. Robinson i Hosley, desapareguts en combat, van reduir diferències i al descans el desavantatge era de sis punts, 35-41.

A la represa, el Lagun Aro, comandat per un Salgado superb, va tornar a situar-se deu punts per sobre, 42-52, però això no va enfonsar els verd-i-negres. La zona que al primer temps havia donat un resultat discret va funcionar i gràcies a un parcial de 14-4 la Penya va igualar el matx a 56. Tot i així, al final del tercer quart, els de Laso estaven un punt amunt gràcies a un tir lliure de Tskitishvili a dos segons del final (56-57).

A l'inici del darrer quart, els badalonins van realitzar un parcial de 8-0 que va ser respòs immediatament per dos triples dels bascos. Quan semblava que els de Pepu guanyarien de forma fàcil, el partit va agafar una altra dimensió i cap dels dos donava el seu braç a tòrcer. El bon paper de McDonald i Trias en el joc interior, juntament amb la gran cistella de Carl English a falta de dos segons, van fer possible la setena victòria de la temporada pel Joventut, que veu la Copa del Rei de Madrid molt més a prop.

FITXA TÈCNICA:

75-DKV Joventut: Robinson (9), Tomàs (3), Hosley (11), Trias (11) i Mc Donald (14) -cinc inicial- Franch (9), Norel (4), Flis (0), Jelinek (0), English (14).

73-Lagun Aro GBC: Salgado (17), Baron (9), Panko (21), Miralles (0) i Doblas (10) -cinc inicial- Tskithsvili (12), Uriz (0), Kone (2), Sánchez (0), Lorbek (2).

Parcials: 21-16, 14-15, 21-16, 19-16

Àrbitres: De la Maza, Peruga i Cardús

Incidències: 6.024 espectadors al Palau Municipal d'Esports de Badalona

stats