LEB OR
Esports Bàsquet 16/04/2011

El Múrcia torna a l'ACB i el Girona serà cap de sèrie en el 'play-off' d'ascens

El CB Múrcia que dirigeix Luis Guil ha aconseguit tornar a la màxima competició estatal gràcies al seu triomf contra el Canàries i la derrota de l'Obradoiro a Burgos

David Jover
2 min
Michael Umeh intenta la cistella davant de Richi Guillén

BarcelonaHa estat una nit amb molts nervis. Com era d'esperar, tot i que hi ha hagut moments on ha anat per sota en el marcador, el CB Múrcia torna a ser equip de la Lliga ACB.

L'equip murcià es jugava l'ascens al seu pavelló i ha necessitat la pròrroga per vèncer el Socas Canàries per 112-111. Tot i així, si no haguessin vençut, haurien aconseguit igualment el primer lloc de la taula, perquè el seu rival directe, i que també es jugava poder ser ACB, el Blu:sens Monbús de Santiago, ha perdut a la pista del Ford Burgos en una mala segona part (68-56).

Ha estat un cop dur pel conjunt gallec on milita el català Miquel Feliu, ja que durant bona part de la temporada havien estat al primer lloc de la taula i ara buscaran ser el segon equip que puja a l'ACB mitjançant la fase final.

Sensacional Girona

Qui podrà dormir ben tranquil és el Girona FC. L'equip que entrena Ricard Casas ha vençut en la darrera jornada a la sempre complicada pista de Melilla (71-82). L'equip català ha fet un final de temporada fantàstic i ha finalitzat en quart lloc, posició que li dóna accés al Play-off d'ascens a l'ACB com a cap de sèrie, almenys, en la primera eliminatòria.

Ningú esperava que el conjunt gironí acabés tan amunt, i menys quan ha hagut de jugar mitja segona volta sense David Navarro, el seu baluard i màxim anotador fins aleshores, i més tard sense Darryl Middleton, l'ànima de l'equip.

Quan tots dos jugadors van marxar al Power Electronics València, van sorgir els dubtes. La gent creia que l'equip baixaria i que lluitar pel play-off era gairebé impossible. Però no ha estat així gràcies a homes com el base Nacho Ordín, l'aler Levy Rost i, sobretot, l'aler-pivot Pep Ortega, que va donar un gran pas endavant des de la marxa de Navarro i Middleton.

Quadre del Play-off:

Blu:sens Monbús - Cáceres Creativa

Girona FC - Socas Canàries

Ford Burgos - Iruña Navarra

Lleó - Leche Río Breogán

Totes les eliminatòries seran al millor de cinc partits. Qui aconsegueixi vèncer en la final serà l'equip que acompanyi el Múrcia a l'ACB. El primer partit començarà el proper 29 d'abril.

stats