Bàsquet
Esports Bàsquet 19/07/2011

Els clubs ACB guanyen la batalla i no estaran obligats a tenir jugadors espanyols

Els equips estaran obligats a tenir un mínim de 4 o 5 jugadors formats a Espanya (depenent de si la plantilla és d'11 o 12), un màxim de 2 d'extracomunitaris i 5 de comunitaris

Redacció
1 min

BarcelonaEls clubs ACB han guanyat la batalla i podran tenir a les seves files jugadors no espanyols. L'Associaicó de Clubs de Bàsquet, juntament amb la federació (FEB) i l'Associació de Basquetbolistes Professionals (ABP), han arribat a un acord aquest dimarts, segons el qual els equips hauran de tenir un mínim de 4 o 5 jugadors formats a Espanya (depenent de si la plantilla és d'11 o 12), un màxim de 2 d'extracomunitaris i 5 de comunitaris.

La necessitat d'acordar entre totes les parts aquest nou escenari de contractació va arribar com a resposta a la consideració de la Comissió Europea, que va determinar que la imposició de quotes de nacionalitat vulneren l'ordenament jurídic, al limitar la llibertat de circulació de treballadors i ciutadans de l'espai europeu.

D'aquesta manera, i a instàncies del CSD, la FEB, l'ACB i l'ABP han mantingut diverses converses que han culminat amb aquest acord del marc de contractació de jugadors de la lliga ACB pels pròxims quatre anys.

L'acord estableix quatre punts bàsics:

1r. Defineix com a jugador de formació aquell comunitari i/o assimilat, format entre l'edat de 14 i 20 anys a un equip federat espanyol i per un període mínim de 3 temporades.

2n. Estableix un mínim per tal que a les plantilles d'11 jugadors n'hi haurà 4 de formació, i que en les plantilles de 12 n'hi haurà 5.

3r. Manté als equips ACB la presència d'un màxim de 2 jugadors comunitaris.

4t. Es consideren jugadors assimilats aquells que tinguin la nacionalitat d'una federació adscrita a la FIBA Europa.

stats