Esports Bàsquet 09/06/2019

Amenaça desactivada per acostar una nova final

El Barça Lassa sobreviu als paranys tàctics del Tecnyconta Saragossa (76-70)

Thomas Heurtel, Fran Vázquez i Ádám Hanga.

BarcelonaEl Barça Lassa va evitar ahir un ensurt contra el Tecnyconta Saragossa i es va situar a una victòria de la final de la Lliga Endesa (76-70). L’equip blaugrana va recuperar un desavantatge de 13 punts contra un rival que només perdia per tres punts de diferència a tres minuts del final. La solidesa de Pierre Oriola, la determinació d’Ádám Hanga i la facilitat anotadora de Thomas Heurtel (21punts) van acabar amb la resistència d’un adversari que va netejar la imatge de divendres i que va vendre molt cara la seva derrota. L’orgull i una defensa molt ben treballada van alimentar les seves esperances.

Tot i tenir la baixa de Bo McCalebb, la posada en escena del Tecnyconta Saragossa va ser brillant. Porfi Fisac va sorprendre els jugadors del Barça Lassa amb una defensa que començava amb una disposició de 2-3 i que, farcida de paranys, després mutava en funció de la posició de la pilota. La tàctica va trencar el ritme de joc habitual de l’equip blaugrana, que va arribar a tenir un desavantatge de 13 punts (23-36). Més pilotes perdudes que mai (10 en els primers 20 minuts) i una selecció de tir deficient van ser dos dels defectes que va haver de solucionar Svetislav Pesic. La reacció del conjunt català, que es va impulsar en la facilitat anotadora de Thomas Heurtel i Kyle Kuric, va trigar a arribar, però li va permetre arribar al descans amb un marcador més ajustat (36-40).

El tercer quart va ser de clar domini blaugrana (25-11), i va servir al Barça Lassa per assegurar-se una diferència de 10 punts (61-51). La victòria local semblava assegurada i tothom va donar per fet que el Tecnyconta Saragossa es rendiria, també els jugadors del conjunt culer, però va ser aleshores quan l’equip visitant va exhibir la seva millor versió. Les seves prestacions es van assemblar a les exhibides durant l’eliminatòria de quarts de final contra el Kirolbet Baskonia. Renaldas Seibutis i Nemanja Radovic van alimentar les esperances dels visitants al ajustar, i molt, el marcador (68-65). Pesic va demanar un temps mort per posar ordre i Hanga va entendre el missatge. L’aler va completar un tram final molt productiu.

L’eliminatòria viatja a Saragossa

El Barça Lassa disposarà de tres possibilitats per certificar la seva classificació a la final. El tercer partit de l’eliminatòria es jugarà demà (21 hores, #Vamos) al pavelló Príncipe Felipe de Saragossa. Si l’equip blaugrana guanya, lluitarà pel títol. Si perd, tindrà dues noves oportunitats contra el Tecnyconta Saragossa.