NBA
Esports Bàsquet 22/05/2012

Per què han quedat eliminats els Lakers?

Anàlisi de cinc dels grans defectes que l'equip de Pau Gasol, que ha perdut contra els Oklahoma City Thunder (106-90), ha evidenciat aquesta temporada

àlex Gozalbo
2 min
Pau Gasol esmaixa en el cinquè partit

BarcelonaEls Lakers de Pau Gasol han perdut a la pista dels Oklahoma City Thunder (106-90) i han quedat eliminats a les semifinals de la Conferència Oest (4-1) de la NBA. A banda de l'evident qualitat del rival, un dels favorits a l'anell de campió, l'equip de Los Angeles ha acusat cinc dels grans defectes que ha evidenciat aquesta temporada:

1. Reconstrucció a mitges

La franquícia va desfer-se de Lamar Odom i va penjar l'etiqueta de transferible a tots els jugadors excepte a Kobe Bryant, però no va poder aconseguir l'arribada d'estrelles com Chris Paul o Dwight Howard. Dereck Fisher, el soldat perfecte, Luke Walton i Jason Kapono van ser intercanviats per Ramon Sessions, Jordan Hill i Christian Eyenga.

2. Adéu de Phil Jackson

Els entrenadors que agafen equips de la NBA que han treballat amb Phil Jackson necessiten temps per canviar mecanismes de joc que tothom té molt interioritzats. Els Chicago Bulls de la temporada 1998-99 tan sols van guanyar 13 dels 50 partits (26%), mentre que els Lakers de la campanya 2004-05 només van sumar 34 victòries en 82 enfrontaments (41,5%). Totes dues franquícies es van quedar fora dels 'play-off'.

3. Reinvenció en defensa

En atac, el nou entrenador dels Lakers, Mike Brown, ha mantingut la majoria de criteris de Phil Jackson, que atorgava als jugadors gran part de la iniciativa a partir del famós triangle ofensiu. En defensa, el tècnic ha volgut reinventar l'equip. Brown pretenia que els jugadors interiors fossin més agressius en la defensa de les situacions de bloqueig directe, allunyant-se de la cistella per dificultar l'avanç del jugador amb la pilota.

4. Poc protagonisme interior

Pocs rivals tenen una parella de pivots com Andrew Bynum i Pau Gasol, però els Lakers no han apostat per aquesta opció tàctica i els jugadors interiors han acabat fent pocs tirs a prop de cistella. L'aportació ofensiva del català, que ha pogut jugar el seu últim partit amb els Lakers, ha baixat dels 17,4 punts durant la temporada regular als 12,5 dels 'play-off' pel títol.

5. Nefastos fora de casa

Els Lakers han tingut molts problemes quan, com aquesta matinada, han jugat lluny de l'Staples Center. Durant la temporada regular tan sols van guanyar 15 dels 33 partits que van disputar com a visitants. En 'play-offs' l'estadística cou més: cinc derrotes en sis partits.

stats