Bàsquet
Esports Bàsquet 10/03/2012

L'Assignia Manresa trenca una ratxa de tres victòries consecutives a Valladolid (79-70)

L'equip de Jaume Ponsarnau ha anat sempre a remolc del marcador i no ha tingut opcions contra un conjunt que arribava al matx molt necessitat de victòries

Román Montáñez (Assignia Manresa) intenta superar Hernández Sonseca ELÍAS MORATE / EFE

ValladolidL'Assignia Manresa ha trencat aquest dissabte una ratxa de tres victòries consecutives, després de perdre a la pista del Blancos de Rueda de Valladolid (79-70). Els locals, molt necessitats de victòries per mantenir-se vius a l'ACB, han sabut aguantar la tensió i rematar un partit que havia dominat des de l'inici.

Els val·lisoletans han sortit molt centrats en la labor defensiva, cosa que els ha permès controlar la faceta rebotadora i comptar amb més opcions en atac, que s'han traduït en un parcial de 17-6 en els primers sis minuts, després del qual el tècnic visitant, Jaume Ponsarnau, s'ha vist obligat a sol·licitar un temps mort.

La parada ha estat efectiva i els catalans han mostrat més intensitat defensiva, que s'ha traduït en pèrdues de pilota dels locals, que han començat a tenir dificultats per anotar i, per tant, han vist com el seu rival anava retallant les diferències fins a arribar al 22-19, si bé una última jugada d'Hernández Sonseca establiria el 25-19 amb el qual ha finalitzar el primer quart.

Els dos equips han intentat fer-se forts a la seva zona, per impedir al rival el control del joc i, per tant, cap ha aconseguit dominar de forma clara, ja que les errades s'han repartit en un i altre bàndol, encara que el bon fer d'Uriz en la direcció del Blancos de Rueda li ha concedit cert avantatge.

Doellman s'ha convertit en el referent del Manresa que, encara que s'ha mostrat més seriós en defensa, no ha pogut donar la volta al marcador, gràcies a un quadre local que ha sabut guardar la roba i mantenir el tipus, gràcies al seu millor control del rebot, per arribar al descans amb un ajustat 40-36.

Després de la represa, el Manresa ha serrat les dents i ha començat a fer valer el potencial de jugadors com Asselin i Downs, que han bloquejat el joc ofensiu dels locals i els han portat a un joc caòtic i sense efectivitat, que ha variat l'electrònic (48-50) en el minut 27.

Roberto González ha sol·licitat un temps mort per demanar més esforç als seus jugadors i, mercè a l'encert dels jugadors de perímetre, han pogut tornar a recobrar un petit avantatge (56-53), que ha quedat en un sol punt gràcies a una última jugada d'Achara, que ha sorprès la defensa local (56-55).

En l'últim quart, els val·lisoletans ho han donat tot, amb un gran Uriz al capdavant de l'equip, que ha tornat a confiar en el seu compromís per pressionar el rival després d'obtenir una renda de vuit punts (67-59), a falta de sis minuts per a la conclusió.

El partit s'ha enfangat, ja que s'han produït alguns enfrontaments entre els jugadors i la tensió s'ha apoderat del Blancos de Rueda, que ha vist com la renda es reduïa a cinc (73-68), però de nou el coratge d'un equip amb l'anell de desnonat ha saltat a la palestra per sumar una altra important victòria (79-70).