Bàsquet
Esports Bàsquet 24/04/2012

Les 5 coses del bàsquet actual que Audie Norris no entén

El mític exjugador del Barça (1987-93), que després de l'estiu es vol instal·lar a Barcelona, analitza els cinc aspectes del bàsquet que han canviat respecte a la seva època

àlex Gozalbo
1 min

BarcelonaAudie Norris organitzarà del 24 de juny al 15 de juliol un campus de bàsquet a El Montanyà. El mític exjugador del Barça (1987-93), que després de l'estiu es vol instal·lar a Barcelona, analitza els cinc aspectes del bàsquet que han canviat respecte a la seva època.

1. "El públic espera més lluita".

Quan Audie Norris veu partits actuals es desmotiva en veure que jugadors amb més centímetres que ell rebutgen el contacte físic. "Falten pivots com els d'abans", opina.

2. "El joc ha evolucionat i ara es juga molt més lluny de cistella".

Segon l'expivot del Barça, el joc actual ha perdut equilibri i la majoria d'equips no aposten pel joc interior: "En la meva època jugàvem per a Epi i Solozábal, però, si no, em feien arribar la pilota a mi i sabia què fer amb ella".

3. "És un error prescindir dels símbols".

Audie Norris considera que cada vegada hi ha menys identificació entre els aficionats i els jugadors. "Jo vaig jugar amb un braç mig trencat, vaig fer esforços per ajudar el meu equip i la meva ciutat", recorda.

4. "La rivalitat no es viu amb la mateixa intensitat".

Els aficionats encara recorden els duels entre Audie Norris i Fernando Martín. "Jo els comparo als enfrontaments entre els Celtics de Larry Bird i els Lakers de Magic Johnson. Nosaltres, que ens teníem molt respecte, vam ajudar a canviar la mentalitat del bàsquet", diu Audie Norris.

5. "Hi ha un dèficit de treball amb els jugadors interiors".

"Jo em guanyava la vida a dins de la zona i feia servir moltes trampes i trucs que ara han quedat en desús", assegura 'Atomic Dog'.

stats