EUROLLIGA
Esports Bàsquet 17/02/2011

El Barça busca una victòria que l'acosti als quarts de final de l'Eurolliga

Els barcelonistes estan pendents de l'evolució de Ricky Rubio, que va patir un esquinç de turmell a la final de la Copa contra el Reial Madrid, lesió de la qual sembla que està molt recuperat.

Redacció
2 min
Ricky Rubio, dissabte contra el Caja Laboral.

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Una victòria avui contra el Lottomatica Roma donaria al Regal Barcelona la seva classificació virtual per als quarts de final de l'Eurolliga, en un partit en el qual no jugarà Pete Mickeal, que s'ha quedat a casa afectat per un procés víric.

El Barça, que ve de guanyar brillantment la Copa del Rei, estarà pendent, a més, del resultat de l'altre partit del grup, que enfronta Olimpia Ljubljana i Maccabi Tel Aviv a la capital eslovena, la qual cosa li podria obrir les portes de la següent fase i amb moltes opcions d'aconseguir el lideratge i el factor pista en els desempats.

Aquesta vegada Xavi Pascual, entrenador barcelonista, no està obligat a descartar un dels seus tres nord-americans, com va passar en la competició copera. Llavors es va quedar sense jugar Mickeal, en una controvertida decisió, però que va acabar per donar la raó al tècnic, perquè Alan Anderson es va convertir en el jugador més determinant de la final. Pasqual segurament podrà comptar amb Ricky Rubio, que va patir un esquinç de turmell a la final de la Copa, lesió de la qual sembla que està molt recuperat.

El Barça és favorit davant un rival que es troba als antípodes dels blaugrana. Els catalans han guanyat els tres partits jugats, els romans cap. És més, la Lottomatica únicament ha tingut opcions en un d'ells, el que va perdre a casa contra l'Olimpia (63-64).

Mesurant el potencial d'uns i d'altres, el Barça surt guanyador a totes les comparatives. A més, els romans no podran comptar amb el seu millor jugador interior, el francès Ali Traoré. També té problemes físics un altre dels seus jugadors interiors: Angelo Gigli.

El tècnic romà, Saso Filipovski, va admetre ahir les dificultats que haurà d'afrontar el seu equip per derrotar el campió de l'Eurolliga. "Ja vam perdre a Barcelona i ara també tenim problemes amb les lesions, però lluitarem per demostrar per què ens classifiquem per a aquesta ronda", ha dit l'entrenador del Lottomatica.

La idea de Filipovski és que el seu equip pugui competir al màxim nivell. "Volem fer el nostre joc, intentarem millorar i jugar millor que fa unes quantes setmanes al Palau. Necessitem ser més consistents", ha indicat.

L'aler Charles Smith també va admetre les dificultats. "Juguen a gran nivell, fan un bàsquet gairebé perfecte. La clau estarà a saber si som capaços de jugar al contraatac", va explicat.

A les files del Lottomatica juga el prometedor aler Nenad Djedovic, cedit pel Barcelona. En anotació destaca el base Darius Washington i Vladimir Dasic és el més destacat en triples i rebots.

stats