Bàsquet - Eurolliga

Quinze anys del títol que va fer feliç una generació de culers

Aquest divendres es compleixen 15 anys des que el Barça va guanyar la seva primera Eurolliga

Aquest divendres es compleixen 15 anys des que el Barça va guanyar la primera Eurolliga de la seva història. L'equip entrenat per Svetislav Pesic, que comptava amb Dejan Bodiroga, Sarunas Jasikevicius i Gregor Fucka com a grans referents, va fer feliç tota una generació de culers, que s'havien acostumat a patir doloroses derrotes europees. Joan Carles Navarro, que va anotar cinc punts a la final contra el Benetton (76-65), és l'únic jugador que segueix a la plantilla.

"Recordo que el club no tenia cap Eurolliga i tothom va viure la primera amb molta intensitat. L'any 2003 vam fer feliç molta gent. Els aficionats feia molts anys que esperaven el màxim títol europeu i ho van viure amb molta passió, però la temporada no va ser fàcil perquè teníem molta pressió i, a més, la 'final four' es jugava al Palau Sant Jordi, però va acabar bé i l'equip va aconseguir un triplet històric", explica a l'ARA Dejan Bodiroga, la gran estrella d'aquell equip.

"El club no tenia cap Eurolliga i tothom va viure la primera amb molta intensitat"

Dejan Bodiroga Exjugador del Barça

"La clau va ser la suma de molts factors. El club estava molt ben organitzat. L'equip de futbol no anava bé i els aficionats es van desviure pel conjunt de bàsquet. La química entre els jugadors i l'entrenador també va ser molt bona", afegeix Bodiroga, que va ser un dels gran defensors de Svetislav Pesic. "Sí, la meva relació amb ell és molt bona perquè penso que és molt exigent i molt treballador. Ens va portar a fer coses increïbles, i això que no teníem una banqueta gaire profunda, però en va saber treure un gran rendiment".

Quan l'any 2003 va guanyar l'Eurolliga amb el Barça bevia cafè amb llet, i ara prefereix el cafè sol. És una de les poques diferències de Svetislav Pesic, que quinze anys després torna a ocupar la banqueta de l'equip blaugrana. "Guanyar l'Eurolliga, que era la primera del Barça, va ser un èxit, però no es pot oblidar que també vam guanyar la Lliga ACB i la Copa del Rei. A més, ens vam imposar tres vegades al Reial Madrid, que és una cosa que els aficionats valoren molt", recorda el tècnic serbi.

Quan es van complir 10 anys del títol, el Barça va aprofitar un partit contra el Maccabi per fer un homenatge als herois d'aquella gesta. Anderson Varej ão va ser l'únic integrant de l'equip que es va perdre un homenatge que va comptar amb Bodiroga com a gran protagonista. El capità Rodrigo de la Fuente va agafar el micròfon per dirigir unes paraules. "Aquell 2003 va ser molt especial", va dir abans de demanar una ovació per a Salvador Alemany.

Més continguts de