Lliga Endesa

A redimir la temporada sense centímetres

El Barça Lassa es desprèn de Vítor Faverani

Dos dies abans de començar els quarts de final de la Lliga Endesa contra el València Basket, el Barça Lassa s'ha després de Vítor Faverani, jugador amb el qual va arribar a un acord per resoldre el seu contracte. El pivot, pel qual el club va pagar un traspàs d’uns 250.000 euros fa quatre mesos, ha disputat un total de 17 partits amb la samarreta blaugrana. La vinculació del jugador, que ha tingut molts problemes al genoll dret, era fins a final de temporada i incloïa una clàusula per allargar-la una campanya més.

Faverani és el segon jugador que el Barça Lassa talla aquests dies ja que divendres va rescindir el contracte de Shane Lawal, que s'està entrenant amb Diego Ocampo a Badalona. A més, el club blaugrana va acomiadar Joey Dorsey per criticar els serveis mèdics i no va allargar el contracte temporal de Jonathan Holmes. Un altre dels pedaços temporals, Xavier Munford, tan sols ha disputat 76 minuts des que fa tres mesos i mig va fitxar pel conjunt culer.

"És una llàstima que Faverani no ens hagi pogut ajudar més"

Víctor Claver Jugador del Barça Lassa

Vuit mesos després de presentar el seu nou model, el Barça va decidir reestructurar la secció de bàsquet. El club va reforçar el seu organigrama amb Nacho Rodríguez, mànager de gestió, i Juan Llaneza, director d’scouting, i va augmentar el protagonisme de Manolo Flores, assessor tècnic, i Pere Capdevila, secretari tècnic del bàsquet formatiu. Els dos grans damnificats de la sacsejada van ser Rodrigo de la Fuente, que va quedar degradat de mànager general a esportiu, i Joan Carles Raventós, que no va continuar com a màxim responsable de les seccions.

"És una llàstima que Faverani no ens hagi pogut ajudar més", es va lamentar Víctor Claver. L’equip entrenat per Georgios Bartzokas, a qui la descoordinació que es viu als despatxos obligarà a disputar els 'play-off' amb Ante Tomic i Moussa Diagne com a únics pivots, vol aïllar-se de la situació i intentar tancar la temporada amb un bon regust de boca. El primer obstacle serà un València Basket que disposarà del factor pista a favor. Juan Carlos García González, Sergio Manuel i Rafael Serrano seran els àrbitres del partit inaugural de l’eliminatòria, que es jugarà dissabte a la Fonteta.

L'equip júnior, que es troba a Istanbul disputant el Next Generation Tournament de l'Eurolliga, ha perdut contra el CFBB Paris (85-66). Un parcial de 18-0 durant el primer període ha desactivat l'equip entrenat per Alfred Julbe.