El nou Barça Lassa, obligat a arromangar-se a Badalona (72-74)

La Penya es queda a un pam d’una victòria que va merèixer tant com el rival

i
Adam Hanga, jugador del Barça Lassa, superant Tomasz Gielo, del Divina Seguros Joventut.

BadalonaEl nou Barça Lassa de Sito Alonso es va haver d’arromangar a Badalona per superar el Divina Seguros Joventut en un duel català molt més igualat del que tothom preveia (72-74). La Penya, que va competir molt bé durant els 40 minuts, es va quedar a un pam d’una victòria que va merèixer tant com un rival que va estar més encertat en el tram decisiu.

Mig perquè Dominik Mavra ha començat la temporada molt malament i mig perquè necessitava un equip físic per competir contra el Barça Lassa, Diego Ocampo va començar el partit amb Patrick Richard com a base. El nord-americà va fer el seu paper. Les dificultats de la Penya van arribar per lligar curt Adrien Moerman, que es va mostrar molt efectiu des de la línia de tres punts. Aquests llançaments van impulsar l’equip blaugrana a obtenir una renda de vuit punts, però el conjunt verd-i-negre va saber reaccionar i arribar al descans amb el marcador empatat (37-37).

El Barça Lassa, que va perdre vuit pilotes durant els primers 20 minuts, va trigar a ser fiable a Badalona, on els jugadors locals van saber connectar molt bé amb uns aficionats que saben valor l’aposta per joves com Neno Dimitrijevic, Xabi López-Arostegui i Simon Birgander, un pivot amb capacitat per encadenar esforços físics continuats dins de la mateixa jugada.

El Divina Seguros Joventut va treure avantatge del seu ritme competitiu aconseguit gràcies als quatre partits europeus i es va construir una renda de cinc punts a un quart d’hora del final (48-43). Convertit en un comodí polivalent que pot ajudar com a tres i com a quatre, Tomasz Gielo va tenir un protagonisme clau i va equilibrar un equip que no té els mateixos recursos que el Barça Lassa. La seva compenetració amb Saulius Kulvietis, aler pivot, va ser molt esperançadora.

L’equip blaugrana va incrementar el seu nivell defensiu, fet que va desesperar tant el rival com uns aficionats locals que mai van entendre el criteri arbitral. L’esforç li va servir per recuperar la iniciativa en el joc. El marcador, però, estava empatat a vuit minuts del final (54-54). Exhausta, la Penya no va poder contenir Kevin Seraphin i va encaixar un parcial de 3-13 que, tot i la voluntat inalterable de lluita dels locals, va començar a desequilibrar el partit (57-67). Les pèrdues de pilota (18) van esvair qualsevol opció de remuntada en una nit farcida de problemes tècnics amb el marcador.

Judici amb Joey Dorsey

El judici per acomiadament improcedent entre Joey Dorsey i el Barça Lassa se celebrarà dilluns. El pivot, que divendres va veure el partit de l’equip culer contra el Baskonia, va escriure un missatge a Instagram en què dona el seu punt de vista: “No he signat amb cap equip perquè el Barça va dir que fos quina fos la quantitat que rebés de qualsevol equip la descomptarien si guanyo el cas per acomiadament improcedent. Em van oferir un pagament per abandonar el cas, però vaig signar per dos anys a 1,6 milions. Estic desconsolat”.