Publicitat
Publicitat

Lliga Endesa

El Barça Lassa torna a canviar de rumb

La secció de bàsquet fa fora Georgios Bartzokas, degrada Rodrigo de la Fuente i atorga plens poders a Nacho Rodríguez per iniciar la reconstrucció

La destitució de Georgios Bartzokas com a entrenador del Barça Lassa de bàsquet, una decisió anunciada aquest dimecres, es va començar a gestar quan Nacho Rodríguez va agafar el timó de la secció. Tan aviat com va tornar al club, el malagueny va començar a espiar el tècnic grec durant els entrenaments, les rodes de premsa i els viatges. La seva gestió de les adversitats, des de les lesions fins als problemes de règim intern, no li va agradar. “El que importa no és perdre sinó com es perd i, sobretot, què passa l’endemà de cada derrota”, es maleïa una vegada i una altra. “Si algú arriba i veu un entrenament, no sap si l’equip ve de perdre o de guanyar”, deixava anar mentre trobava a faltar caràcter.

“No podem estar satisfets amb la temporada i no hem aconseguit els objectius. Tot i que ha sigut una campanya atípica, la imatge no ha sigut bona. L’equip no ha estat al nivell d’exigència del club. La raó del canvi no és només esportiva. La persona que ha de liderar el projecte del Barça ha de tenir unes altres característiques. En els pròxims dies seguirem prenent decisions. El nivell d’exigència ha de ser més alt, no hem estat a l’altura del Barça que jo he conegut”, reconeix Rodríguez. Segons el nou màxim responsable de la secció, que assumeix les responsabilitats esportives i executives, “el nou entrenador ha de liderar el projecte”. “Ha de ser un líder en tots els sentits i ens ha de portar a aconseguir els objectius”, afegeix.

Rodríguez té clar a quin equip vol que s’assembli el nou Barça Lassa. “Hem de veure quina és la situació del mercat, però no anem tard pel que fa a planificació. Prendrem decisions en funció del mercat. L’objectiu és tenir un equip competitiu. El model de l’handbol és un bon exemple: el vestidor està unit i els jugadors estan compromesos”, assegura Rodríguez, que reconeix que la idea és que Joan Carles Navarro segueixi al club. “Estem parlant amb ell i la idea és que continuï al Barça, tot i que ja veurem com acaben les converses. Una persona que porta des dels set anys al club ha de tenir-hi un lloc”, recorda. El que no queda clar és quin rol tindrà el capità. “No depèn del que faci amb la selecció espanyola, però el nou entrenador també tindrà coses a dir”, recorda.

Bartzokas és un entrenador top, però ha patit les conseqüències d’una planificació nefasta. El club el va fer fora abans de negociar amb el seu representant. El tècnic grec tenia un segon any de contracte assegurat i un tercer d’opcional. Al segon entrenador, Christos Pappas, també se li va rescindir la vinculació. La resta de components del cos tècnic hauran d’esperar per saber què passa amb ells.

Arguments improvisats

El club continua improvisant les argumentacions en funció del que necessita sentir en cada moment l’aficionat culer. Ho va fer quan va acomiadar Joan Creus i Xavi Pascual, quan va anunciar un nou organigrama i ho va repetir ahir. “La temporada ha sigut decebedora i els objectius no s’han complert. L’equip no ha donat la imatge que voldríem”, diu Joan Bladé, directiu responsable de la secció.

“No ha sigut una bona temporada del primer equip, però volem continuar posant en valor el model del club. El model funciona! El model no ha fracassat, però potser no s’ha aplicat bé. Els socis i els aficionats estan decebuts i des del club volem reconduir la situació per tornar a tenir un Palau Blaugrana il·lusionat. Volem guanyar títols amb el màxim nombre possible de jugadors formats aquí”, defensa Albert Soler, director d’esports professionals.

“Hem acabat de corregir en l’organigrama el que pensem que no funcionava del tot bé. Creiem que era lògic esperar a final de temporada. Hem reconduït la secció. Rodrigo de la Fuente continua formant part de l’organigrama, però totes les decisions passaran per Nacho Rodríguez”, diu Soler, un eufemisme per explicar que De la Fuente perd el poc pes que tenia des de l’arribada de Rodríguez. L’exjugador ha demanat uns dies per decidir si accepta la segona degradació en menys de tres mesos. Si accepta seguir, haurà de ser amb una rebaixa de sou.

“Al Barça no hi ha anys de transició”

“Estem fent autocrítica. Quan les coses no es fan bé és per la suma de moltes coses que no acaben de funcionar. Des de la planificació fins a altres aspectes que no depenien de nosaltres, com la marxa d’ Abrines i Satoransky. Hem tingut, a més, lesions, tot i que no vull que soni a excusa. Quan les coses van malament, acaben pitjor”, resumeix l’executiu, que desmenteix les opinions fetes públiques per Bartzokas: “Al Barça no hi ha anys de transició. Nosaltres li vam demanar a l’entrenador que volíem incorporar el talent que tenim a casa. El primer any no ha funcionat i per això estem prenent mesures per corregir la situació”.

image-alt

Per saber-ne més

Nova etapa a les banquetes

Històries de superació esportiva

Més continguts de

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT