BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports Bàsquet 15/01/2015

Derrota dolorosa del Barça a la pista del Maccabi (70-68)

Els de Xavi Pascual han anat gairebé sempre pel darrere en el marcador i no ha estat fins a l'últim quart quan han intentat reaccionar

Ante Tomic lluita amb Ohayon, del Maccabi / JACK GUEZ / AFP

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha perdut contra el Maccabi Electra Tel Aviv, vigent campió de l'Eurolliga. Els blaugranes, que han anat durant tot el partit pel darrere en el marcador, han lluitat fins al final per tractar de capgirar el resultat en un partit en què els de Xavi Pascual no han acabat d'estar fins (70-68).

El partit ha començat molt igualat. Els dos equips han fallat diverses cistelles i això ha fet que ningú s'allunyés en el marcador. El Barça ha aconseguit col·locar-se per davant en el marcador (8-10) però a partir d'aquí, el Maccabi ha anat ampliant distàncies davant un Barça que no acabava de trobar-se còmode. Així, els locals han tancat el primer quart dos punts per davant en el marcador (15-13).

El Barça, amb problemes de fluïdesa ofensiva, ha apostat per la inspiració de Tomic, que ha fet un partidàs, però el Maccabi, més efectiu, ha anat ampliant l'avantatge (19-13) fins que el Barça ha aconseguit apropar-se gràcies a un triple d'Hezonja després d'una assistència de Tibor Pleiss (23-22). Els dos equips han sortit amb molta intensitat a pista, ja que amb una victòria i una derrota en aquest 'Top 16' de l'Eurolliga s'hi jugaven molt. Així, al descans, el Maccabi ha aconseguit arribar-hi guanyant de vuit (36-28). El parcial de 21-15 desfavorable al Barça en el segon quart ha condemnat els de Xavi Pascual en el segon quart, que s'han vist superats pel ritme dels locals i que s'ha vist sorprès pel gran protagonista de la primera part, Sofoklis Schortsanitis, amb 11 punts i 7 rebots.

El tercer quart ha començat amb un Maccabi molt efectiu (39-28) però amb una bona jugada de Marcelinho i Pleiss els blaugranes han aconseguit retallar distàncies per deixar la diferència a 5 (43-39). Els de Pascual han aconseguit reaccionar, amb un parcial de 7-13. Després que Doellman aconseguís una cistella, els blaugranes han retallat l'avantatge del Maccabi en 2 punts però abans del descans, un triple de Linhart sobre la botzina ha fet que els locals tornessin a escapar-se (53-47).

La reacció blaugrana ha semblat arribar en l'inici de l'últim quart, quan amb un triple de Nachbar ha deixat la diferència en el marcador en un punt. La cistella de Tomic ha situat el Barça per davant (55-56), però el Maccabi ha col·lapsat el Barça amb un triple de Devin Smith i un 2+1 de Pargo, que ha tornat a capgirar l'electrònic (61-56). Sofoklis Schortsianitis ha robat la pilota a Marcelinho i ha iniciat el contraatac que ha culminat Devin Smith, que ha rebut una falta personal i ha encistellat els dos tirs lliures. El Barça no trobava la manera d'aturar el Maccabi, que ha aconseguit un parcial de 9-0.

En el tram final, el Barça ha tornat a creure en ell mateix i una esmaixada d'Hezonja ha tornat a donar emoció als últims minuts (68-66). El Maccabi, però, no s'ha deixat intimidar i ha acabat guanyant.