Bàsquet
Esports Bàsquet 21/03/2013

El Barça Regal fa els deures contra el Caja Laboral i s'assegura el primer lloc (83-74)

Els blaugranes han tingut un màxim avantatge de 15 punts, però el conjunt de Vitòria s'ha arribat a situar per davant al tercer quart

M. Molina

BarcelonaEl Barça Regal s'ha desfet aquest dijous del Caja Laboral (83-74) i s'ha assegurat el primer lloc del grup F del Top-16 de l'Eurolliga quan encara falten dues jornades. Els blaugranes han tingut un màxim avantatge de 15 punts al final del segon quart, tot i que els visitants han pogut situar-se per davant al següent període. Tanmateix, i amb una gran actuació de Navarro, els de Xavi Pascual han redreçat el rumb i han aconseguit el seu objectiu.

El primer quart ha estat basant mandrós, amb imprecisions per part de tots dos equips, molta defensa i poc encert en els llançaments. Només una embranzida en els darrers segons ha permès que el Barça s'escapés i acabés el primer quart amb un avantatge de 18 a 12.

Però a l'inici del segon quart tot ha estat diferent. Els dos equips s'han tret la son de les orelles i han començat a desplegar un bàsquet més físic. Un intercanvi de cops on, inicialment, els blaugranes s'han sentit més còmodes i han pogut agafar distància al marcador. L'encert de C.J. Wallace, l'espectacle de Jawai i les aportacions puntuals de Mickeal han distanciat els de Xavi Pascual, que a falta de pocs segons per arribar al descans han aconseguit un màxim avantatge de 15 punts (42-27).

Semblava que el partit estava resolt, però no ha estat així, ni de bon tros. El Caja Laboral ha retallat cinc punts de cop (al descans el resultat era de 42-32) i a l'inici del segon temps ha anat reduint la distància. Amb encert en el llançament exterior i més intensitat defensiva han eixugat de cop la diferència fins a situar-se per davant a falta de quatre minuts per acabar el tercer quart.

Navarro al rescat

Ha estat llavors quan Joan Carles Navarro s'ha carregat l'equip a l'esquena i ha aturat l'hemorràgia, sobretot en l'aspecte ofensiu. El de Sant Feliu ha anotat dos triples consecutius que han situat, novament, el Barça per davant. El mateix Navarro s'ha responsabilitzat de dirigir el joc atacant i l'equip ha agafat una mica d'aire, tot i que sense acabar de distanciar-se a l'electrònic. El tercer quart ha acabat amb un ajustat 61-56.

El Barça Regal sabia que hauria de patir per endur-se la victòria, però jugava amb la tranquil·litat de saber que, malgrat perdre, continuava estant virtualment classificat com a primer de grup. No així el conjunt de Vitòria, sisè al grup F, i immers en la lluita per quedar entre els quatre primers.

Era l'hora de la veritat, i les defenses havien de ser més intenses que mai. El joc s'ha alentit una mica, i mentre el Barça Regal intentava esgotar les possessions, el Caja Laboral buscava accions ràpides. Els blaugranes han tingut algunes dificultats per aturar el joc interior basc, i quan ho han corregit, han desguarnit la defensa exterior. Entre una cosa i l'altra, els visitants s'han situat només dos punts per sota a falta d'un minut i mig.

Xavi Pascual ha demanat temps i ha asserenat els seus homes, endreçant-los en defensa i alliçonant-los en atac. L'aposta ha sortit bé. Tres atacs consecutius convertint el llançament i tres defenses consecutives impedint que el Caja Laboral anotés han sentenciat el partit, situant un 83-74 a falta de 23 segons. El partit estava sentenciat, i els bascos ja no han pogut anotar cap altre cistella.