Bàsquet
Esports Bàsquet 11/11/2012

Un Barça Regal impecable abusa d'un Assignia Manresa sense esma (89-47)

Els blaugranes han guanyat sense problemes un partit que al descans ja guanyaven per 54 a 18. El conjunt del Bages ha perdut els set partits d'aquesta temporada

M. Molina
Joan Carles Navarro juga la pilota davant Troy de Vries, durant el Barça Regal - Assignia Manresa

BarcelonaEl Barça Regal no ha donat cap mena d'opció a l'Assignia Manresa en el partit d'aquest diumenge al Palau Balugrana. El conjunt de Xavi Pascual ha fet un joc impecable, sobretot als dos primers quarts, i ha marxat al descans amb un avantatge de 54 a 18. A la represa, els manresans han pogut aturar parcialment l'hemorràgia, tot i acabar derrotats per més de quaranta punts. Una derrota doblement dolorosa, per la diferència al marcador i també perquè els del Bages són cuers en solitari després d'haver perdut els set partits de lliga que han disputat.

De seguida ha quedat ben clar que aquest partit només tenia un amo i senyor. El Barça, que havia començat la temporada amb dubtes però que mica en mica va agafant ritme de competició, ha disputat uns primers minuts excel·lents. Els homes de Xavi Pascual gairebé no han comès errades, ni en les jugades d'atac ni en tancar la defensa. El Manresa estava absolutament desbordat a sota cistella i mica en mica s'ha eixamplat la diferència al marcador.

La difícil situació a la lliga dels manresans no ens ha ajudat gens, anímicament, per reconduir la situació. El primer quart s'ha acabat amb un parcial de 27 a 9, exactament el mateix que el segon. Al descans, el Barça Regal dominava per 54 a 18. Per tot plegat, els blaugranes tenien una valoració de 81 punts, mentre els del Bages en tenien 5 de negatius en el conjunt de l'equip.

Tímida reacció manresana

A la represa, Jaume Ponsarnau –tècnic de l'Assignia– ha alliçonat els seus homes, que han sortit amb més intensitat defensiva. Les ajudes d'uns i altres han permès que el Barça no tingués tanta facilitat per anotar, com ho demostren els 15 punts dels locals al tercer quart. Tot i això, el Manresa no ha pogut millorar gaire en atac, i la diferència al marcador ha continuat ampliant-se, encara que de manera menys escandalosa, fins al 89-47 final.

El millor del partit ha estat Ante Tomic, que ha anotat 16 punts i ha capturat 6 rebots i ha donat 4 assistències (23 de valoració), seguit de prop per Marcelinho Huerta, amb 13 punts i 2 rebots i 4 assistències.