BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports Bàsquet 28/12/2019

El Barça arriba endollat al clàssic

L’equip blaugrana desactiva l’Olympiacos i es manté com a colíder de l’Eurolliga (90-80)

i
Tres jugadors rivals intentant taponar Cory Higgins.

BarcelonaEl Barça i el Madrid arribaran al clàssic de la Lliga Endesa empatats al capdavant de la classificació de l’Eurolliga. L’equip blaugrana es va desfer ahir d’un Olympiacos incòmode que va saber jugar les seves cartes al Palau Blaugrana (90-80). El partit de Nikola Mirotic va ser un escàndol. L’aler pivot montenegrí, que va arribar al descans amb un doble-doble (11 punts i 10 rebots en 12:30 minuts de joc), va acabar amb 21 punts i 15 rebots. L’aportació de Kyle Kuric, que va sumar 18 punts en 18 minuts, també va ser molt important en una nit en què Svetislav Pesic va ser expulsat.

La posada en escena del Barça va ser molt sòlida. L’equip blaugrana va trigar ben poc a utilitzar el seu domini en el rebot per aconseguir una renda de 12 punts (20-8) contra un Olympiacos que tenia problemes per trobar bons llançaments en atac. L’aparició dels jugadors de banqueta va redibuixar el partit, ja que els del conjunt visitant van endurir la defensa i van buscar millors posicions de tir que els seus companys titulars. El Barça, en canvi, va trobar a faltar peces com la de Mirotic o Hanga i va encaixar 27 punts durant un segon període en què els grecs van arribar a tenir una diferència de cinc punts (29-34). Un esforç de concentració final va servir per reconduir la situació i arribar al descans amb l’incendi controlat (40-39).

El Barça va repetir l’inici del primer quart en un tercer període en què l’Olympiacos va tornar a tenir problemes per superar la defensa blaugrana. Quan la diferència local era de 13 punts (56-43), Pesic va ser expulsat en ser sancionat amb dues tècniques. Molt enfadat, el tècnic serbi va presenciar els últims 14:53 minuts des del vestidor. Ricard Casas es va fer càrrec de l’equip, i va seguir el mateix pla de partit del preparador principal.

Aquesta vegada Kestutis Kemzura no va poder rescatar tàcticament el seu equip i cada vegada que l’Olympiacos va reduir la diferència del Barça, l’equip blaugrana va reaccionar amb personalitat. Més concentrat que durant el segon període, el conjunt català va saber administrar la renda de punts i fer-la créixer. Els punts de Kuric i Malcolm Delaney es van convertir en una garantia en els moments més calents del partit, i el rival grec va encaixar la quarta derrota en els últims cinc partits. Vassilis Spanoulis, que aspirava a superar Joan Carles Navarro com a màxim anotador de l’Eurolliga, haurà de buscar un altre dia per obtenir el registre.

Demà, contra el Madrid

Després de la completa victòria d’ahir contra l’Olympiacos grec, el Barça disputarà demà el clàssic contra el Reial Madrid. L’equip blanc, que dijous va aconseguir la victòria a la pista del Panathinaikòs, acumula onze triomfs consecutius a l’Eurolliga i també arriba en un gran moment de forma al Palau Blaugrana.