LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 30/12/2014

El Barça es queda sense punteria i perd a la pista d'Obradoiro (79-67)

La Bruixa d'Or Manresa aconsegueix la quarta victòria de la temporada a Sevilla (72-80) i el FIATC Joventut cau estrepitosament a València (83-66)

M.m.

BarcelonaEl Barça de bàsquet ha caigut de forma inesperada a la pista de l'Obradoiro (79-67), en un partit molt fluix dels de Xavi Pascual a l'últim quart, en què només han estat capaços d'anotar deu punts. La decepció blaugrana contrasta amb l'alegria de La Bruixa d'Or Manresa, que va imposar-se a Sevilla (72-80) i va aconseguir la quarta victòria de la temporada. En canvi, el Fiatc Joventut no va tenir cap opció a València, en un partit per oblidar (83-66).

Obradoiro 79 - 67 Barça

Després de la gran victòria contra el Reial Madrid, el diumenge, el Barça partia com a gran favorit per endur-se la victòria a Galícia, però l'equip de Moncho Fernández, amb una bona defensa i molt d'encert en el llançament exterior, ha sabut anul·lar el conjunt blaugrana, especialment al darrer quart.

El partit començava bé, amb un parcial de 0-7 per als catalans, però els gallecs demostraven de seguida que vendrien ben cara la seva pell. L'Obradoiro ha respost amb un parcial de 12-2 i ha igualat el marcador al primer quart. El segon ha estat bastant igualat i al descans s'hi ha arribat amb victòria mínima del Barça, per 32-35.

La igualtat s'ha mantingut al tercer quart però s'ha trencat al darrer. Doellman, l'home més actiu de l'equip blaugrana (17 punts), s'ha carregat de personals i l'aportació de Pleiss (14) i Thomas (12) ha estat insuficient. Tomic ha passat desapercebut i Hezonja només ha pogut anotar dos triples.

Al tercer quart, quan els gallecs s'han fet forts en defensa, el Barça no ha tingut idees en el joc interior i tampoc ha estat del tot encertat en els triples. Tot el contrari de l'Obradoiro, que a falta de pilotes sota la cistella han castigat els de Xavi Pascual amb 12 encerts de tres punts. Mentre que el Barça tan sols ha pogut anotar 10 punts, els de Moncho n'han sumat 26 i han aconseguit una victòria incontestable.

Sevilla 72 - 80 La Bruixa d'Or Manresa

Molt millor li han anat les coses al conjunt del Bages, que ha sumat a Sevilla la segona victòria consecutiva i la quarta de la temporada. En un partit molt seriós dels de Pedro Martínez, i amb els 18 punts de Grigonis, i els 15 de White i Grimeu, el Manresa ha aconseguit un triomf molt important per tancar l'any sense tantes urgències.

El Manresa només ha anat a remolc als primers compassos, en un intercanvi de cistelles que ha caigut del costat andalús als primers deu minuts (25-20). Els del Bages han mantingut l'efectivitat en el tir i han sabut tancar-se millor en defensa a mesura que avançava el partit. D'aquesta manera, el Sevilla ha sumat 19 punts al segon quart, 18 al tercer i només 10 a l'últim. Com una formigueta treballadora, el Manresa ha jugat molt bé les seves cartes i, malgrat els 21 punts d'Urtasun, s'han endut la victòria.

València 83 - 66 Fiatc Joventut

En canvi, la Penya no ha tingut res a fer a la Fonteta, on ha caigut estrepitosament de 17 punts. I això que els de Salva Maldonado han començat el partit guanyant per un minso 12 a 14. Ha estat un miratge, ja que els valencians han estat més sòlids en totes les facetes del joc i s'han acabat imposant amb total claredat.

El València s'ha distanciat al marcador al segon quart, amb un parcial de 27-19 que deixava un avantatge local de sis punts al descans. L'entrenador verd-i-negre no ha sabut capgirar la situació al descans i, tot i que el tercer quart ha estat força igualat (22-20), la victòria ha acabat sent per als locals gràcies a un excel·lent darrer quart, en atac i en defensa.

Per a la Penya, només Mallet ha tingut una actuació destacada (22 punts, 20 de valoració). Dls altres jugadors, cap ha superat la barrera dels deu punts. En canvi, al València, Pau Ribas (16), Bubljevic (15) i Harangody (14) s'han repartit l'anotació.