COPA DEL REI ACB 2012
Esports Bàsquet 18/02/2012

Lorbek fa de líder i situa el Barça Regal a la final de la Copa (66-57)

Els de Xavi Pascual pateixen més del previst per vèncer un Caja Laboral que ha anul·lat Joan Carles Navarro (3 punts), però que no ha pogut amb Lorbek (26)

David R. Jover
2 min
El blaugrana Erazem Lorbek intenta superar Milko Bjelica

BarcelonaEl Barça Regal disputarà la final de la Copa del Rei per tercer any consecutiu després de superar, amb moltes dificultats, el Caja Laboral en un matx que no s'ha decidit fins als darrers minuts.

El partit no ha sigut gens senzill per al Barça, que en defensa no ha estat tan sòlid com en d'altres ocasions, mentre que en atac ha trobat a faltar Joan Carles Navarro, que no ha anotat cap cistella de camp i ha errat els seus nou llançaments a cistella. La falta d'un referent exterior ha fet que Lorbek hagi assumit la responsabilitat i s'hagi enfilat fins als 26 punts, erigint-se com el líder de l'equip.

El partit ha estat molt igualat durant trenta minuts. Els avantatges s'han anat alternant i el Caja Laboral ha liderat l'inici del partit amb una renda de vuit punts (4-12), gràcies a l'efectivitat del seu pivot Lampe, autor de vuit punts en cinc minuts. El Barça Regal ha reaccionat amb l'anotació de Lorbek i al final del primer quart ha marxat un per sobre, 19-18, amb una cistella final de Rabaseda.

La sortida a pista de Víctor Sada ha donat al Barça més intensitat defensiva i això ho ha agraït Xavi Pascual, que necessitava guanyar el partit en defensa, ja que en atac Navarro no ha tingut el seu dia. El Caja Laboral s'ha mantingut amb vida i ha posat en problemes seriosos el Barça en el segon quart (34-33) i sobretot en el tercer, en el qual ha arribat a manar per quatre punts, 48-52, a la finalització del tercer quart.

En els últims deu minuts de partit Lorbek ha tornat a ser decisiu, però no només ell. La defensa i intimidació de Boni Ndong i Pete Mickeal han fet el Barça més agressiu, i a poc a poc ha anat guanyant terreny en el marcador, mentre que el Baskonia s'ha fet petit i s'ha encongit en atac. Un dos més u de Mickeal i un triple de Lorbek han sentenciat un matx que al Barça li ha costat més que de costum treure endavant per la falta d'anotació de Navarro, que s'ha quedat amb tan sols 3 punts anotats i un 0/9 en llançaments de camp.

stats