FINAL FOUR ISTANBUL 2012
Esports Bàsquet 11/05/2012

Fran Vázquez: “Spanoulis? Farà punts, però necessitem que no faci jugar els seus companys”

El pivot gallec, que disputarà la seva tercera ‘final four’, comenta a l’ARA que l’Olympiacòs no serà un rival senzill i que compta amb moltes armes en el joc exterior

D.r. Jover
2 min
Fran Vázquez

BarcelonaFran Vázquez fa sis temporades que defensa la samarreta del Barça Regal. En els seus primers anys amb Dusko Ivanovic, el de Chantada no va brillar, però des que Xavi Pascual entrena el primer equip del Barça Fran Vázquez ha donat un pas endavant.

Ara el gallec afronta la seva tercera 'final four' amb el Barça i no pensa en res més que tornar a guanyar-la com a París l'any 2010. En aquella ocasió al pavelló París-Bercy els catalans es van topar amb l'Olympiacos a la final i aquest divendres se les hauran contra el mateix conjunt grec, però a les semifinals.

Sembla que heu de guanyar fàcil, però l’Olympiacos només ha perdut un partit aquesta temporada a la seva Lliga.

“Hi ha molta gent que està equivocada i no coneix les trajectòries dels equips. És un equip molt complicat i que és molt poderós en el rebot. Sens dubte que no serà fàcil i haurem d’estar molt concentrats.

Quin són els perills més evidents del conjunt grec?

És un conjunt sòlid i amb molts jugadors amb capacitat d’anotar cistelles de tres punts. No fa falta que només ho faci Spanoulis, tenen molts jugadors, també en el joc interior, que poden llançar de tres amb facilitat i això ens pot fer mal. Haurem de defensar-ho bé.

Spanoulis, però, és el seu termòmetre

Sí, però nosaltres hem de jugar com sabem. Ell és un gran jugador i potser fa els seus números. Potser la clau està en què ell no faci jugar els seus companys. Aquí és on podem limitar-lo més. Ara bé, nosaltres hem de ser durs defensivament. Sabem que farà punts.

El vostre interior pot marcar les diferències?

És cert que som més alts, però d’altra banda ells també son més ràpids. És complicat de saber si la clau serà en el joc interior. Nosaltres intentarem fer el millor possible la nostra feina.

La proximitat que hi ha entre Turquia i Grècia farà que estigueu en minoria

És cert, però només espero que tots els catalans que vagin facin més soroll que els grecs i així ens ajudin a aconseguir el nostre objectiu.

stats