COPA DEL REI ACB 2012
Esports Bàsquet 16/02/2012

El Barça Regal no té problemes per desfer-se del Lucentum Alacant (75-54)

Els catalans sentencien el partit en el segon quart gràcies a l'eficàcia de Xavi Rabaseda i Erazem Lorbek, que han estat els millors d'un partit que no ha tingut història

David R. Jover
El blaugrana Pete Mickeal intenta superar Benjamin Dewar, del Lucentum

BarcelonaNo hi ha hagut partit. La diferència entre Barça Regal i Lucentum Alacant és abismal tot i que a la classificació tan sols els separin quatre llocs. L'exhibició de Xavi Rabaseda (16 punts) i Erazem Lorbek (17) ha estat massa per a l'Alacant, que en el segon temps ha abaixat els braços veient la superioritat dels de Pascual.

Només en els primers deu minuts els de Txus Vidorreta han pogut mostrar les seves cartes (17-13), però en el segon quart el Barça ja ha dit prou. Ha anotat amb facilitat gràcies a Xavi Rabaseda (10 punts amb tres triples en set minuts i 16 en total) i Erazem Lorbek, que ha marxat al descans amb 12 punts. I no s'ha descuidat del més important, la defensa. I és que Víctor Sada i Fran Vázquez han donat a l'equip un punt més de solidesa i el primer ha estat brillant en la defensa de les línies de passada i el segon en el joc interior intimidant. Al descans el Barça ha marxat amb setze d'avantatge, 41-25.

Però la piconadora blaugrana no n'ha tingut prou i en el tercer quart ha acabat de trencar el partit. Primer Navarro amb tres minuts de genialitat i després Ndong a la zona han permès que el Barça marxés de vint-i-set punts en el marcador al final del tercer quart, que s'ha tancat amb una brillant esmaixada de Xavi Rabaseda. El 62-35 amb el qual s'ha iniciat el darrer quart ha deixat clar la superioritat que hi ha hagut en el quart (21-10) com en tot el partit des dels primers deu minuts.

L'Alacant però no ha volgut sortir escaldat del Palau Sant Jordi, que s'ha vestit de gala, i amb un parcial de 1-11 en tres minuts ha aconseguit rebaixar les diferències inicialment a disset punts, 63-46. De nou amb Navarro, Rabaseda i Sada a la pista -aquest dijous Marcelinho no ha entrat en el partit- el Barça ha rutllat de nou i ràpidament s'ha situat amb el coixí dels vint punts que no ha deixat escapar fins el final, en què la diferència s'ha quedat en vint-i-un punts (75-54).

El Barça se les haurà en semifinals contra el Caja Laboral de Dusko Ivanovic, el mateix rival que a la passada edició de la Copa a Madrid (2011) i també el 2009. El balanç és d'un triomf a semifinals per a cada equip.