LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 03/05/2012

Navarro fa de líder i guia el Barça Regal en la remuntada contra el Reial Madrid (86-83)

Els homes de Xavi Pascual remunten onze punts en el segon temps i superen un Reial Madrid que ha arribat a vèncer per tretze punts en el primer quart

D.r. Jover
3 min
Navarro topa amb Sergio Rodríguez per una pilota

BarcelonaEl Barça Regal ha superat aquest dijous el Reial Madrid en un partit èpic, com els de fa vint anys amb Norris, Sibilio o Fernando Martín. Els homes de Xavi Pascual han arribat a perdre per tretze punts en el primer quart i per onze en el tercer, però gràcies a un darrer quart espectacular han pogut capgirar un partit que tothom ha donat per perdut.

L'heroi de la nit ha estat Juan Carlos Navarro. L'escorta de Sant Feliu s'ha erigit com a líder del Barça Regal -condició que Pablo Laso va posar en dubte- i gràcies a la seva rauxa i coratge els blaugranes han fet un parcial de 13-3 en els primers minuts del darrer període i han aconseguit la remuntada. A més de Navarro, Chuck Eidson en defensa i atac i Boniface Ndong han estat clau en el triomf d'un Barça que s'ha assegurat el primer lloc de la Lliga Regular.

Inici irregular

La defensa, la millor arma del Barça Regal, no ha estat a l'alçada que s'esperava des del primer moment de partit, en què un parcial de 4-17 ha descentrat un Barça molt tou mentalment i erràtic en atac. Del 8-5 dels primers instants s'ha passat al 12-22, moment en què hi ha hagut el primer temps mort. El parcial de 4-17 ha estat massa per un Barça Regal que ha arrossegat durant tot el partit l'avantatge aconseguit pels de Pablo Laso en els primers minuts. Al final del primer quart l'electrònic reflectia un dolorós 17-28 pels locals.

En el segon quart les coses no han canviat. Només la forma de viure el partit de tots dos equips. Pascual, molt molest amb l'arbitratge, ha vist com se li ha assenyalat una falta tècnica després de protestar una falta clara sobre Navarro, però l'avantatge del Madrid no ha disminuït. Tan sols l'afició del Barça ha vist un bri d'esperança quan Navarro ha anotat, en el darrer segon, un triple per marxar al descans tan sols sis punts a sota (42-48).

Intent de remuntada...

En la represa el Barça Regal ho ha intentat, però tot i que ha aconseguit anotar, no ha pogut defensar com és habitual. Els de Xavi Pascual encaixen 64 punts per partit i al final del tercer quart ja n'havien rebut 68. L'afició blaugrana no ha defallit en l'intent de remuntada blaugrana, però cada cop que el Barça se situava a cinc punts (47-54 i 49-54) els blancs responien amb un petit parcial per tornar a deixar les coses allà on eren (51-62). Tot i l'estira i arronsa, el Madrid ha tancat el quart set punts per sobre, 61-68.

...completada per Navarro

L'inici de quart del Barça ha estat sublim. Ha fet un parcial de 18-8 en menys de quatre minuts i ha aconseguit situar-se per davant en el marcador (79-76). El gran culpable de la reacció ha estat Navarro -16 punts en el segon temps-, al qual han acompanyat Chuck Eidson i Boniface Ndong. Tot i així el Madrid no s'ha encongit i s'ha tornat a situar dins del partit gràcies a Sergio Rodríguez, que ha anotat cinc punts gairebé consecutius.

En el darrer minut el Barça Regal ha sabut mantenir la renda de tres punts tot i fallar diversos tirs lliures (86-83) i ha vist com Sergio Rodríguez s'ha jugat el darrer triple del partit, però sense encert. El 25-15 del darrer quart ha estat definitiu per a un Reial Madrid que pensava que li tenia la mida presa a un Barça que ha ressorgit gràcies al talent del seu líder, Juan Carlos Navarro.

stats