EUROLLIGA: QUARTS DE FINAL
Esports Bàsquet 22/03/2012

El Barça Regal, a un pas de la ‘Final Four’ després de superar l’Unics (66-63)

Els homes de Xavi Pascual superen el conjunt rus en un matx igualat i que no s'ha decidit fins el darrer minut de partit i des del tir lliure

D.r. Jover
Pete Mickeal entra a cistella davant Kelly McCarty durant el Barça Regal-Unics Kazan

BarcelonaTan sols fa falta que el Barça Regal guanyi un partit per assolir la 'Final Four' d'Istambul. Tindrà tres oportunitats, la primera d'elles el proper dimarts a la pista de l'Unics Kazan, un pavelló on ja sap què és guanyar i aquesta temporada. El triomf, però, s'ha suat fins el darrer segon de partit, tot i que el màxim anotador dels russos, Domercant, tan sols ha fet dos punts.

Aquest dijous el partit ha estat de contrastos. El gran inici del Barça (11-2) s'ha vist poc a poc neutralitzat pel conjunt rus, que amb un parcial de 6-19 des d'aleshores s'ha situat per davant en el segon quart (17-21). Un temps mort de Pascual ha fet reaccionar els blaugranes, que amb l'encert de Navarro i Lorbek (10 i 11 punts en el primer temps) han marxat als vestidors amb tres punts d'avantatge, 33-30.

En el segon temps també hi ha hagut un bon parcial d'inici del Barça, que en cinc minuts s'ha situat nou amunt (48-39) amb dos triples de Joan Carles Navarro. Però l'Unics, com sempre, no ha dit la seva última paraula i s'ha apropat a tres punts al final del tercer període, 51-48. La bona feina de Jawai sota els cèrcols ha condicionat molt la defensa dels catalans, que no han pogut aturar el pivot australià, autor de 21 punts. Les molèsties de Boni Ndong als músculs abdominals ha fet que el senegalès no hagi pogut defensar Jawai, que amb Perovic s'ha fartat a fer punts.

En els darrers deu minuts el Barça ha anat de més a menys i a punt ha estat de perdre el partit. De vèncer de cinc punts (59-54 i 61-56) els de Pascual han passat a veure com Jawai ha empatat el matx a falta de minut i mig a 61 punts. En aquests noranta segons, els catalans han sabut jugar millor, sense nervis, i s'han endut el segon partit de l'eliminatòria gràcies als llançaments de tir lliure.

Aquest proper dimarts, a les 18h, el Barça Regal té la primera oportunitat per sentenciar l'eliminatòria a Kazan contra un Unics que podria recuperar el seu aler pivot Wilkinson.