LLIGA ENDESA
Esports Bàsquet 08/06/2012

L'encert des de l'exterior del Reial Madrid condemna el Barça Regal (69-75)

Un parcial d'1-14 en el darrer quart permet el Reial Madrid empatar l'eliminatòria i deixa el Barça en una situació complicada

David R. Jover
El blaugrana Lorbek defensa davant Velickovic, del Madrid

BarcelonaEl Reial Madrid ha superat aquest divendres el Barça Regal per 69-75 en el segon partit de la final de la Lliga Endesa. Els catalans, que tot i perdre han jugat força millor que en el primer partit, han encaixat un parcial d'1-14 en els darrers minuts i marxen a Madrid amb un 1-1 que els deixa en una situació complicada. El fet que els dos propers partits es disputin a la capital d'Espanya no és el millor presagi.

El partit d'avui ha tingut un guió diferent al del passat dimecres. Només s'ha assemblat al primer partit en petits detalls dels primers minuts, en què el Reial Madrid ha estat més encertat, com per exemple en l'encert des de més enllà de 6,75. Tres triples gairebé consecutius dels blancs han permès al Madrid manar en el marcador per sis punts (11-17), però el Barça ha sabut reaccionar i poc a poc s'ha acostat fins acabar el primer quart un punt per sobre, 21-20.

En el segon tot s'ha igualat encara més encara i quan un ha atacat, l'altre ha respost d'immediat. Això ha provocat que en el descans tots dos equips estiguessin empatats a 40. El Barça, que ha tingut el Lorbek el seu millor home amb 14 punts –22 en total- no ha pogut contrarestar el gran encert des de l'exterior del Reial Madrid.

De més a menys

En el segon temps el Barça ha mostrat la seva millor cara i també la pitjor. Ha arribat a vèncer per nou punts de diferència en diverses ocasions del tercer quart (52-43), però en el darrer quart s'ha deixat anar, fruit del cansament i del gran parcial del Reial Madrid, i ha acabat perdent un partit que tenia pràcticament al sac.

Un parcial d'1-14 del Reial Madrid en el darrer quart -s'ha passat del 65-56 al 66-70- ha noquejat un Barça Regal que s'ha quedat sense idees en els darrers minuts de partit. L'arbitratge, que no ha agradat gens al Palau Blaugrana, ha fet enfadar i molt a Xavi Pascual i Joan Carles Navarro, que han reclamat diverses faltes quan el marcador estava ajustat. Sergio Rodríguez, amb 3 triples en el darrer quart, ha estat el botxí d'un Barça que no ha estat a l'alçada en el darrer quart.

El 69-75 final deixa l'eliminatòria empata (1-1) i permet el Reial Madrid recuperar el factor pista a favor en els dos propers partits que es disputaran a Madrid el proper dilluns 11 i el proper dimecres 13.